Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan sert açıklamalar!

Video yükleniyor...

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, "Bir Allah'ın kulu benim şike yaptığımı, bir kulübe ya da oyuncuya para verdiğimi veya başka bir işlem yaptığımı ispat ederse, kendimi köprüden atarım." dedi.

Yıldırım, 1-0 kaybettikleri Ziraat Türkiye Kupası finalinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye Kupası finali oynadıklarını ancak kaybettiklerini söyledi. İlki yarı kötü, ikinci yarı iyi oynadıklarını ifade eden Yıldırım, bir takımın kazanmasının veya kaybetmesinin önemli olmadığını kaydetti. Türkiye'de bazı gerçeklerin olduğunu, herkesin bunları görmesi ve buna göre hareket etmesi gerektiğini dile getiren Yıldırım, "15 bin kişi anamıza küfür ediyor. 15 bin, 25 bin kişi futbolcularımıza küfür ediyor. Camiamıza 15-20 bin kişi küfür ediyor. Peki Fenerbahçe seyircisi küfür ediyor mu? Yok. Birkaç kişi ediyorsa, onu da yanındakiler susturmaya çalışıyorlar. Ben müdahale ediyorum, 'Yapmayın etmeyin' diyerek hallediyoruz." diye konuştu.

Yıldırım, dün basketbolda Galatasaray'la kupa maçı oynadıklarını ve rakip takımın antrenörü Ergin Ataman'ın seyirciyi tahrik etmek için elinden gelini yaptığını savunarak, bu duruma kızdığını söyledi. Ataman'ın kazanamayacağını bildiğini, Fenerbahçe'nin iyi bir takım olduğunu aktaran Yıldırım, "Kazanmanın yolu ne? İnsanları orada tahrik etmek. Hedefi, sahayı kapattırmak, boşaltmak. O şekilde de kazanmak. Oyuncuya seyirciler tepki koyuyor. Alıyor yarım dakika yanında oturtuyor. Sonra sahaya sürüyor. Millet yine tepki koyuyor. El kol hareketleri yapıyor." dedi

"İspat edin kendimi köprüden atarım"
Bütün Galatasaraylılara buradan seslendiğini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Aziz Yıldırım şike yapmadı. Aziz Yıldırım şike yapsaydı, zaten şu beş senelik süreçte benim şike yaptığıma dair her türlü belge, bilgiyi ortaya koyalım... Bir Allah'ın kulu benim şike yaptığımı, bir kulübe ya da oyuncuya para verdiğimi veya başka bir işlem yaptığımı ispat ederse, kendimi köprüden atarım. Bunu UEFA'da da söyledim, bugün de söylüyorum, yarın da söyleyeceğim. Ama Galatasaray şike yaptı. Şikeyi bu ülkeye sokan Galatasaray. 8-0'ları unuttu mu herkes? Arabalar. İnsanlar çıktı 'ben araba aldım' dedi. Benim bu olaylarda bir tane Allah'ın kulu diyebilir mi 'para aldık.' 18 tane Gençlerbirliği oyuncusunun bir kısmı şimdi Trabzonspor'da oynuyor. Kimse söyleyebiliyor mu 'Fenerbahçe camiası geldi, şöyle teklif etti, böyle teklif etti' diye. Söyleyemezler, çünkü öyle bir şey yok. Sivas'a paralar gitti. Emenike gelmiş, paraları sayarken fotoğraf çektirmiş. Nerede bunlar? Bizi yargılayanlar, hapse atanlar hepsi dışarıda. Ama 2000 yılında Fethullah Gülen'in dua ederek Galatasaray'ı şampiyon yaptığı söyleniyor. Biz de böyle bir şey yok. Biz hepimiz camia olarak elimizden geldiği kadar oyuncular, sporcular... Fenerbahçe bir futbol kulübü değil, bir spor kulübüdür. Bugün Avrupa'da üç tane final four oynamış bir kulübüz. Ama 15 bin kişi bize orada küfür edecek, federasyon 'Gel kupa vereceğim, ikinci olarak çık.' Oyuncular çıkmadı, ben de söyledim çıkmayın diye. Bize küfür ediyorlarsa biz niye çıkalım? Maç bitiyor, bize küfür ediyorlar."

Passolig'in amacının en ufak bir hadise yapanı yakalayıp, atmak olduğunu ancak cezaları kulüplerin ödediğini öne süren Yıldırım, durmadan ceza ödediklerini, bunların hesaplarda ziyan olarak görüldüğünü belirtti.

"Bu sene Türkiye'de şampiyonları da küme düşenleri de orta sıraları da hepsini hakemler tayin etti." ifadesini kullanan Yıldırım, Mete Kalkavan ve Ali Palabıyık'a "iyi hakem, genç hakem" demelerine rağmen kendilerini başka türlü görmeye başladıklarını kaydetti.

Karşılaşmanın ilk yarısında Emre Çolak'ın Volkan Şen'e tekmeyi bastığını ancak hakemin "İki defa yaptın, üçüncüsünü yaparsan kart gösteririm" dediğini savunan Yıldırım, "Kurallar var. Kurallara göre faul ise faulü verecek. İndim aşağıya bunları yüzüne söyledim, ikinci yarı değişti. Ayıp ya. Ondan sonra Aziz Yıldırım aşağıya iniyor, soyunma odasına giriyor, koridorda küfür ediyor. Yapmayın, söylemeyelim." dedi.

Şampiyonluğu Halis Özkahya ile Fırat Aydınus engelledi

"Halis Özkahya ile Fırat Aydınus bu sene şampiyonluğumuzu engelledi." iddiasında bulunan Yıldırım, şöyle devam etti:

"İki hakem adı söylüyorum, diğer maçları söylemiyorum. Antep'te eliyle gol attı, verdi. Berabere kaldık. Beşiktaş'la Olimpiyat'ta 3-2 yenildik. İkinci gol ofsayt. Ersan Gülüm, Markovic'e tekmeyi vuruyor orta sahada, gole gidiyor çocuk. Adam altı aydır sahalarda yok. Bugün ilk defa sahaya çıktı. İstanbul Büyükşehir maçında kötü oynuyoruz ama ilk devre Volkan'a penaltı var vermiyor. Ondan sonra kaybediyorsunuz. Diğer takımları hakemler bu sene yaktılar. Bana ceza verdiler yine. Beşiktaş başkanına, Galatasaray başkanına ceza vermediler. Aziz Yıldırım'a ceza veriyorlar. Federasyonun genel kurulunda konuşma yapacağım. Orada konuşacağım herkes dinlesin. Böyle saçma şey olur mu ya. Siz önce tribündeki küfürleri önlemeye çalışın. Stada gelenlerin insanca maç seyretmesini sağlayın. Bugün Antalya'da kupa veriyorsunuz, Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe stadında kupa verebiliyor musunuz? Ne hale geldik? Ayıp yani. Adam bana küfür ediyor. 'Şike yapsana.' Ben şike yapmadım. Bu kadar hukuk önünde mücadele ediyorum. Sturm Graz maçının son beş dakikasını seyredin, şike var mı yok mu? Şike ne demek tarifini yapalım. Ayıp insaf. Ben şike yapmadım ama Galatasaray hep şike yapıyor. Versinler beni tahkime, nereye vereceklerse versinler. Beni daha fazla konuşturmasınlar detaylara girerim, altından hiç kimse kalkamaz. Önce herkes edepli olacak, adam olacak. Bana söylediğiniz zaman onun ispatını yapacaksınız ama ben sizinkileri ispatlıyorum."

"Hakem odasına girdim"

Fenerbahçe'nin kupa törenine katılmaması ile ilgili soru üzerine Yıldırım, "Oyuncular çıkıyorlardı. Gökhan Gönül, 'Tören başlamadan bize küfür etmeye başladılar' dedi. Ben de o zaman 'Girin içeri' dedim. 'Çıkmayın neye çıkıyorsunuz o zaman' dedim. Küfür yemeye mi çıkıyorlar?" dedi.

Sezon başında takıma yatırım yapıldığı ve üç kupada da hedeflerin tutmamasının hayal kırıklığı yaratıı yaratmadığına ilişkin soruya Yıldırım, "Hayır olmadı. Basketbolda final oynadık kaybettik. Amaç spor yapmak, kazanamadılar." şeklinde yanıt verdi.

Yıldırım, gündemi değiştirmek için konuşmadığını, gerçekleri anlattığına vurgu yaparak, kendisinden başka hiçbir Allah'ın kulunun bir şey söylemediğini savundu. Herkesin kafasını kuma gömmüş deve kuşu gibi olduğunu iddia eden Yıldırım, "Ama sorun şu; tribünde sorun var, küfür var. Tribünde esrar, kokain içiliyor. 'Yazık' dedim." diye konuştu.

Devre arasında hakemlerle konuştuğu yönündeki soru üzerine Yıldırım, şöyle konuştu:

"Devre arasında hakem odasına girdim. 'Kardeşim önünde oluyor. Sen hakemsin kural var. Kurala göre faul mü değil mi? Arkadan çelme tekme vurdu mu vurdu. Sarı kart göster. Göstermiyorsun cezalandırmıyorsun futbolcuları. Kim yapıyorsa cezalandır.' Bunu söyledim. Söyleyeceğiz de. Bu kadar para harcıyoruz. iki adamın düdüğüne her şey bırakılmaz. Sen gördüğünü çal, kim yapıyorsa bizimkiler yapıyorsa da çal."

Yıldırım, Teknik Direktör Pereira ile görüşerek, sezon değerlendirmesi yapacaklarını ifade ederek, Pereira'nın da kulüple iki sene mukavelesinin olduğunu belirtti.

"(Fenerbahçe, Jose Mourinho'yu alıyor, Mourinho geliyor, bilmem kim geliyor) devirleri bitti." yorumunu yapan Yıldırım, UEFA kurallarına herkesin uyması gerektiğini söyledi.