F.Bahçe'nin efsane ismi hayatını kaybetti

Video yükleniyor...

Türk futbol dünyasının unulumaz isimlerinden biri daha aramızdan ayrıldı. Fenerbahçe'nin "Küçük Fikret" lakaplı efsane isimlerinden Fikret Kırcan hayatını kaybetti.

Sarı lacivertli kulübün tarihinde en uzun süre forma giyen futbolcusu olan, aynı zamanda teknik direktör ve yönetici olarak da hizmet veren ve 95 yaşında hayata gözlerini yuman Fikret Kırcan için yarınn tören düzenlenecek.

Fenerbahçe Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'ndeki tören saat 10.30'da başlayacak. Törenin ardından Fikret Kırcan, Şakirin Camii'nde öğle namazı sonrası kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

1932-33 sezonunda Fenerbahçe, A takımla namağlup İstanbul ve Türkiye şampiyonu, B ve Genç takımlarıyla da namağlup şampiyonluğu kuçakladığı ve bir futbol takımının üç kategoride birden hem de namağlup ilk kez şampiyonluk yaşadığı kadrolarda, 14 yaşında futbolla tanıştı fikret kırcan. 23 Kasım 1934'te Çankaya maçıyla A takım formasını ilk kez giydi.

Aynı zamanda takım kaptanlığını yapan kendisinden yaşça büyük Fikret Arıcan ile aynı dönemde futbol oynadıkları için "Küçük Fikret" ya da birçok taraftarca "Kefal Fikret" olarak lakaplandırıldı. Ünlü Fenerbahçe marşının "Cihatlar, Lefterler, Canlar, Fikretler" dizesinde bahsedilen "Fikretler"den biri Kırcan'dı.

7 İstanbul Ligi, 6 milli küme, 3 başbakanlık kupası, 3 istanbul şildi, 2 türkiye futbol şampiyonası, 1 istanbul kupası sevinçi yaşadı.

23 Nisan 1948'de Atina Panathinaikos Stadı'nda oynanan maçta Türkiye, Yunanistan'ı 3-1 yenerken, 9. dakikada Kırcan'ın ayağından gelen gol hem kendisinin ay-yıldızlı formayla attığı ilk gol oldu, hem de milli takım 3 Ağustos 1937'den sonra ilk kez golle kucaklaştı.

36 yaşındaki Kırcan 7 Ekim 1956'da Dinamo Moskova'ya karşı İnönü Stadı'nda oynanan maçta sarı-lacivertli formayı son kez sırtına geçirdi ve aktif futbolculuk yaşamına Fenerbahçe kaptanı olarak veda etti. Sarı-lacivertli formayla toplam 139 gol atan Kırcan, 22 yıl giydiği sarı lacivertli formayla kulüp tarihinin en uzun süre forma giyen futbolcusu oldu. Geçici olarak Fenerbahçe'de teknik direktörlük ve yöneticilik de dahil çeşitli kademelerde görev aldı. Türkiye Futbol Federasyonu'nda da yöneticilik yaptı.