"F.Bahçe bir değişim içerisinde"

Video yükleniyor...

F.Bahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Maraton Özel'de Şansal Büyüka'nın sorularını yanıtladı.

Avrupa'da başarısız olmasına da değinen Kocaman; "Sekiz maç kaybettik; ancak bundan sonraki maçları kazanırız. Bazen bu durumda kırılma anı yaşadık. Bir kez bırakıp gitmeyi düşündüm; ama sayın Başkan ikna etti. Şu anda Avrupa Kupası'nda mücadele edeceğiz. Marsilya çok güçlü, buna karşın gruptan çıkacağımıza inanıyorum. UEFA'da yapacağımız 6 maç da bizim için çok zor olacak. Fenerbahçe bir değişim içerisinde. Bu görülüyor veya görülmüyor. Ama ben görüyorum. Buna inandığım için de çalışıyorum. Eleştiri konusunda son derece sabırlıyım, eleştirilerin doğrularından da yararlanmaya çalışıyorum. Bu dönemde de tamamen önümüz çok açık görülüyor" diye konuştu.

Avrupa kupalarında sonuna kadar gidebileceklerini söyleyen Kocaman, "Gruptan çıktığımızda bunu başarabilecek güçteyiz. Marsilya'nın yanısıra Mönchengladbach yükselişte olan bir takım. Statların yenilenmesinin ardından Alman futbolunda bir yükseliş söz konusu. Mönchengladbach da çok pozitif bir futbol oynuyor. Mönchengladbach'ın 130 km'ye çıkan bir takım ortalaması var. Fenerbahçe'nin ortalaması ise ilk sezon kaleci hariç 97 km, ikinci sezon 98, Vaslui ve Spartak Moskova maçlarında ise 112 km'ye çıktık. Şampiyonlar Ligi standartlarında yer almak istiyorsanız, bu standartları yakalamak zorundayız. Galatasaray ve Beşiktaş, diğer takımlar da bunu başarmak zorunda. Makas açıldı. 30 yıldır futbolun içerisindeyim. Geçmişteki Aykut Kocaman olsa, şu anda kesinlikle oynatmam" dedi.

"Avrupa'da hedefler küçülmedi"
Alex'in "Fenerbahçe Avrupa hedeflerini küçülttü" sözlerinin hatırlatılması üzerine Aykut Kocaman, "Tamamen gerçek dışı. Ne benim ne de sayın Başkan'ın böyle bir düşüncesi var. Zaten şu andaki transferlere de bakınız. Avrupa yolu Türkiye'den geçiyor. Fenerbahçe üzerinden konuşmak gerekirse, geçen dönemdeki yatırımlarıyla aldığı katkılar arasında negatif bir etki var. Bu yatırımlar bu heves devam ederse, Fenerbahçe önümüzdeki 10 yıl içerisinde en az 7-8 kez Şampiyonlar Ligi'nde olmalı. Olmazsa bunun nedenleri araştırılmalı. Fenerbahçe en az gruplarda olmalı, gruplardan sonra da gitmeli. Fenerbahçe en az 7-8 kez gruplarda olmalı. Son dönemlerde Fenerbahçe'nin yaşadığı sıkıntıları hangi kulüp yaşadı. Ortada çok belirgin bir sorun gözükmezken, belki nesnel olmayabilirim, bütün bu sorunlar gözardı edilerek muazzam bir bombardıman oldu. Eleştiri sınırlarının içerisine çıkan bir sınır vardı" ifadelerini kullandı.

(Ligtv.com.tr)