"Farkımızı ortaya koyduk"

"Farkımızı ortaya koyduk"
Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nin ilk haftasında Anadolu Efes'e 28 sayı farkla mağlup olan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un başantrenörü Ertuğrul Erdoğan, bugünkü maçın kendi için tam bir hayal kırıklığı olduğunu söyledi.

Cebeci Spor Salonu'nda yapılan maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Erdoğan, şöyle konuştu:

"İşin doğrusu bu kadar farklı mağlup olmayı ve bu kadar yumuşak savunma yapacağımızı beklemiyordum. Maçta toplam yalnızca 11 faul yaptık. İlk yarıda 7, ikinci yarıda 4 faul yaptık. Anadolu Efes gibi bir takımla oynuyorsanız, savunma sertliğini üst düzeye taşımanız lazım. Efes'ten çok daha yumuşak bir basketbol ortaya koyduk. İki temel sorunumuz devam ediyor: Hücum ribauntları ve top kayıpları. Mazeret üretmeyi seven bir koç değilim ama 15 Ağustos'ta sezonu açtığımızdan bu yana tam kadro antrenman yapamadık. Hazırlık maçlarında yaşadığımız sakatlıklar, bizi ritimden uzaklaştırıyor. Bu süreci takım halinde atlatacağımızı düşünüyorum. Yavaş yavaş da geçen sezon bıraktığımız savunma sertliğine geri döneceğimizi düşünüyorum. Bugünkü maç benim için hayal kırıklığıdır."

Basın toplantısına katılan ev sahibi takımdan Earl Colloway ise "Daha iyi organize olmalıyız ve birlikte daha sert savunma yapmalıyız. Önümüzdeki maçlarda bu hataları yapmamalıyız. Rakibimiz iyi ritim yakaladı ve farklı galip geldi." ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes cephesi
Anadolu Efes Başantrenörü Velimir Perasovic ise ikinci yarıda yaptıkları iyi savunmayla maçı kazandıklarını belirtti.

Hırvat başantrenör, karşılaşmanın ilk yarısında bazı sorunlar yaşadıklarını vurgulayarak, "Rakibimiz iyi hücum eden bir takım. Şut yüzdeleri de gayet iyi diyebilirim. İkinci yarıda, ilk yarının aksine daha iyi savunma yaptık. Üçüncü çeyreğin sonuna doğru farkımızı ortaya koyduk ve maçı kazandık. Brown’un, Fenerbahçe maçında sonra bu motivasyona ihtiyacı vardı. Attığı 20 sayı ile bunu ortaya koydu. Cotton, Cedi ve Omic de çok iyi bir performans sergiledi." diye konuştu.

Anadolu Efesli oyuncu Oğulcan Baykan ise "Rakibimiz iyi mücadele etti. Biz de iyi hazırlanmıştık. Kazanmaya ihtiyacımız vardı ve kazandık." değerlendirmesini yaptı.