Farfan bitti bitiyor!

Video yükleniyor...

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray yönetimi, Perulu forvet Farfan için Schalke ile anlaşma noktasına geldi.

Galatasaray Schalke'nin Perulu oyuncusu Farfan'ın transferinde sona yaklaştı.

Galatasaray daha önce prensip anlaşması sağlanan Farfan'ın ardından kulübü Schalke'yi de ikna etmeyi başarırken yöneticilerin 10 milyon euro'da ısrarcı olan Alman kulübünü indirime ikna ettiği , kapıyı 6 milyon euro'yla açan sarı-kırmızılıların da rakamı yukarı çekmesinin ardından anlaşmanın sağlandığı ifade edildi.

Rakam konusunda anlaşan tarafların sözleşmenin detaylarının görüşülmesine geçtiği, ödeme planı ve diğer detayların da belirlenmesinin ardından transferin açıklanacağı belirtildi.

Teknik direktör Fatih Terim'in ısrarla istediği Farfan'ın yanısıra sarı-kırmızılıların Melo konusunda da transfere resmiyet kazandırma aşamasına geldiği ancak resmi açıklamalar için federasyona yapılan AB pasaportlu futbolcuların yabancı statüsünde sayılmaması konusundaki başvuruyu bekledikleri vurgulandı.

Yöneticiler bir yandan takıma katılacak isimler için çalışmalarını sürdürürken bir yandan bu sezon kadroda düşünülmeyen isimlerin gönderilmesine çalışıldığı öğrenildi. Culio'nun yanısıra yabancı futbolculardan Elmander'in de gönderilmesinin planlandığı ancak futbolcunun ikna edilmesine çalışıldığı ifade edildi.

Bu arada sezon sonu itibariyle sözleşmesi sona eren Aydın'ın sarı kırmızılıların önerisinin yanısıra başka kulüplerin tekliflerini de değerlendireceği ve cevabını ondan sonra vereceği belirtilirken Galatasaray yönetiminin ikinci bir teklif sunmayacağı vurgulandı.