Eski Fenerli'nin büyük başarısı

Eski Fenerli'nin büyük başarısı

Fenerbahçeli Eski Milli Futbolcu Raşit Karasu, Muğla'nın Marmaris ilçesinde, bir sezonda 2 amatör takımı şampiyon yaparak büyük bir başarıya imza attı.

Sezona Muğla 1. Amatör Küme'de mücadele eden Armutalan Belediyespor'un başında teknik adam olarak başlayan Raşit Karasu, takımını Süper Amatör Küme'ye yükseltti. Karasu, bu kümede ligin bitmesiyle 2. Amatör Küme'de mücadele eden Bozburun Belediyespor'un başına geçti. Rakipleriyle son haftaya kadar başa baş mücadele eden ve son haftaya Muğla Sağlıkspor'un ardından averajla ikinci sırada giren Bozburun Belediyespor, Sağlıkspor'u son hafta kendi sahasında 4-1 yenerek şampiyon oldu ve 1. amatör kümeye yükseldi.

BİR SEZONDA 2 AMATÖR TAKIMI ŞAMPİYON YAPTI
Bir sezonda iki takımı şampiyon yapan Karasu, AA muhabirine, "Bir sezonda iki takımı şampiyon yapmak mutluluk verici bir duygu" dedi.

1973 yılında Vefaspor'dan Adana Demirspor'a 1 milyon TL'ye transfer olduğunu hatırlatan Karasu, "O zamanlar gazeteler, 'futbolun ilk milyoneri' diye günlerce yazmışlardı. Günlerce futbol milyoneri diye anıldım" diye konuştu.

Karasu, futbolu bıraktıktan sonra profesyonel liglerde çok sayıda takımı çalıştırdığına işaret ederek, "Fakat amatör liglerde çalışmak daha keyifli. 5 yıldır amatör takımları çalıştırıyorum. Şimdi bir sezonda iki takımı birden şampiyon yapmanın mutluluğunu yaşıyorum. Elbette başarı sadece benim değil, takımın tamamının, başarıda takım ruhu çok önemli" diye kaydetti.

"FATİH TERİM, İNANÇLI, HIRSLI VE İNSANCIL"
Futbolculuğu döneminde Adana Demirspor'da Fatih Terim'in de takım arkadaşı olan Karasu, Fatih Terim için "inançlı, hırslı ve insancıl" ifadelerini kullandı.

Terim'in Türk futbolunda çok büyük başarılara imza attığını ifade eden Karasu, "Herkes onu sert biri olarak görür, ama çok sıcakkanlı, iyi bir insan, iyi bir dosttur. Yardımseverdir ve dünyanın en iyi teknik adamlarından biridir" dedi.

Karasu, Adana Demirspor'da Terim ile ilgili anılarından birini de şu sözlerle aktardı:
"Kaleci Erdem ile Terim, idmana gelirlerken afilli yürürlerdi. Takım kendilerini 'İyi Kötü Çirkin' filminin müziğiyle karşılardı."

Türk futbolunun taçsız kralı Metin Oktay'ın rekorlarının halen kırılamadığını vurgulayan Karasu, şöyle konuştu:  "Metin Oktay, Türk futbolunun gelmiş geçmiş en büyük golcüsüdür. Gol krallığındaki rekoru halen kırılamamıştır. Oktay'dan sonra daha çok gol atan futbolcular var, ama kral halen odur. Çünkü Metin Oktay 26 maçta 38 gol atmıştır, ondan sonrakiler 36 maçta bu sayıya ulaşmışlardır" şeklinde konuştu.

Metin Oktay'a büyük bir hayranlık duyduğunu da belirten Karasu, Vefa'da Metin Oktay'a karşı oynamanın kendisini heyecanlandırdığını da sözlerine ekledi. Karasu, Fenerbahçe'de oynarken Brezilyalı Teknik Direktör Didi'nin takımı çalıştırdığını da hatırlatarak, Didi "Renkli bir insandı. Takım elbiseyle ve deri pantolonla antrenmana çıktığı ve antrenmanda Samba yaptırdığı bile olurdu." dedi.