Ersan'dan iddialı açıklamalar!

Video yükleniyor...

Beşiktaş'ın başarılı savunmacısı Ersan Gülüm, Lig TV'ye çok özel açıklamalar yaptı.

Atakan Kurt'un sorularını yanıtlayan Ersan, son günlerin modası menemenden 'kardeşim' dediği Oğuzhan Özyakup'a, Samet Aybaba'dan şampiyonluk şanslarına kadar bir çok konuda samimi açıklamalar yaptı.

"BAŞARININ SIRRI İYİ NİYET"

Söze menemenden başlayan Ersan "Menemen muhabbeti bayağı gündemde. Önceden fazla yemezdim, buraya geldikten sonra yemeye başladım. Ben yapmayı bilmem ama annem istediğim zaman yapıyor" derken "Başarımızın sırrı herkesin çok iyi niyetli olması. Hiç kimse birbirinin arkasından konuşmuyor. Bu seneki 'FEDA' döneminde herkes daha fazla samimi olmaya başladı. Bu da sahaya yansıyor" şeklinde konuştu.

"OĞUZHAN TÜRKİYE'NİN EN İYİLERİNDEN OLABİLİR"

Takımdaki en yakın olduğu arkadaşının Oğuzhan olduğunu söyleyen Ersan Gülüm "Oğuzhan kardeşimdir. O gerçekten çok iyi bir insan ve çok iyi bir futbolcu. Genç ve öğreneceği şeyler var. Ama çok iyi bir yolda" dedi.

Başarılı takım arkadaşının bir gün Sergen gibi çok iyi bir futbolcu olabileceğini belirten Ersan, "Tek eksiği gücü. Zaten daha 20 yaşında. Yeterli güce kavuşması 23-24 yaşını bulur. Ama tekniğiyle o açığını kapatıyor. Oğuzhan Türkiye'nin en iyi oyuncularından biri olabilir. Yeter ki çabuk havaya girmesin, ayakları yere bassın" ifadelerini kullandı.

"ÇOK GOL İSTEMEK KÖTÜ DEĞİL"

Ersan Gülüm, takımın kalesinde gördüğü gol ortalamasının fazla olduğunun hatırlatılması üzerine "2 sene önceki Schuster dönemine baktığımızda çok iyi hücumcularımız vardı. Ama çok da gol yiyorduk. Bu sezon da öyle gözükebilir. Ama artık bir fark var; kazanıyoruz. Bunu devam ettirmek lazım. Tabi ki bir savunmacı olarak gol yemek istemiyorum. Ama çok gol atmak isteyen bir takım olunca böyle şeyler oluyor. Bu bence kötü bir şey değil. Çünkü daha fazla gol atmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Haftada ortalama 3 gün tesislerde kaldığını söyleyen Ersan, "Burada hiç bir sıkıntı yaşamıyorum. Ailem de bu duruma alıştı" dedi.

"BU GRUP ZOR BULUNUR, ŞAMPİYON DA OLUR"

Beşiktaş'ın en güçlü özelliğinin iyi bir oyunmcu grubuna sahip olması olduğunu belirten Ersan Gülüm, "Herkes birbirine iyi davranıyor. Herşey tesislerden başlıyor. Oradan da sahaya yansıyor. Çok iyi bir grubuz. Bu grup zor bulunur ve böyle giderse şampiyon da olur" sözlerini kullandı.

"GELEN OYUNCU BİZE UYAR"

Siyah beyazlı oyuncu, devre arasında yapılacak muhtemel transferlerle ilgili de "Gelen oyuncu olursa biz ona uyum sağlayayacağız. O bize uyum sağlayacak. Bu kesin. Tabii ki dışlamayacağız. Biz de onu aramıza alacağız" diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE BAŞARININ KURALI AİLE"

"Ailem benim herşeyim" diyen gurbetçi oyuncu, "Şu anda buradaysam en büyük pay onların. Türkiye'ye ilk geldiğimde çok kötü günler yaşadım. Hiç Türkçe bilmiyordum ve Avustralya'ya geri dönmek istiyordum. Sürekli ağlıyordum ama ailem bana sabretmemei söyledi. Ben de sabrettim ve sonuçta buraya geldim" dedi. Sabırla herşeyin kazanılabileceğini söyleyen genç oyuncu, "Türkiye'de bir futbolcu başarılı olmak istiyorsa ailesine yakın olması lazım. Bence ilk kural bu" diye konuştu.

AHTAPOT ERSAN

Takımda neredeyse herkesin bir lakabı olduğunu söyleyen Ersan, kendi lakabının da Almeida tarafından seçilen 'Ahtapot' olduğunu açıkladı. Ersan bazı diğer lakapların da Sivok'a David Beckham, Oğuzhan'a Mickey Mosue, Hilbert'e Nose Bird (Burun Kuşu) olduğunu söyledi.

"MİLLİ TAKIMI ÇOK İSTİYORUM"

Fiziksel olara %100 olduğunu belirten Ersan, kendisini milli takıma çağıran Abdullah Avcı'ya oynamasa da teşkkür ettiğini söyledi. Ersan Gülüm, "Milli Takım'da oynamayı gereçekten çok istiyorum. Umarım Abdullah hoca tekrar beni davet eder" dedi.

(Ligtv.com.tr)