Erciyes'ten Dünya Kupası'na doğru...

Video yükleniyor...

Sezon başından bu yana gol yollarında sıkıntı yaşayan ve Björn Vleminckx'in geçen yılki performansını bir türlü yakalayamaması, Kayseri Erciyesspor'u ligin dibine sürüklemişti.

Ocak ayı transfer döneminde takıma katılan Edinho ise, Kayseri'nin mavi-beyazlı ekibine umut getirdi.

Süper Lig'de forma giydiği ilk maçta, Çaykur Rizespor'a karşı golünü kaydeden Edinho, ne kadar tehlikeli bir forvet olduğunu da kısa sürede kanıtladı; Akhisar Beledyespor ve Kayserispor'a ikişer olmak üzere, 6 maçta 7 gol kaydetti.
Edinho'yu biraz daha yakından tanımaya ne dersiniz?

35 yaşındaki Portekizli, tam bir futbol göçebesi... 1999'da profesyonel olduğundan beri 15 yılda tam 13 farklı takımın formasını giydi ve bu kulüplerin yarısında, 7'sinde kiralık olarak oynadı.

Edinho'nun forma giydiği takımlar arasında Malaga, Braga, AEK, Paok'u sıralayabiliriz.

Her kulüpte performansı değişiklik gösterdi... Biz de kariyer istatistiklerine farklı bir açıdan bakalım istedik... Edinho'nun gol ve asist sayılarını forma giydiği takım başına ortalamasını aldık.

15 yılda 13 takımda 248 maç, 68 gol ve 17 asist kaydeden Edinho;

- Takım başına 19 maçta forma giydi
- Forma giydiği takımlarda ortalama 5 gol kaydetti
- Edino'nun takım başına asist ortalaması 1,3 oldu.

Edinho'nun en fazla gol kaydettiği takımı Portekiz ekibi Academica oldu. 55 maçta 23 gol attı. 51 kez formasını giydiği AEK ile ise 14 gol attı ve kariyerinin en fazla asistini Yunan ekibinin formasıyla yaptı.

Bir sezonda ulaştığı en fazla gol sayısı ise yine Academica'da; 13'ü ligde olmak üzere, sezonu toplam 18 gol ile tamamladı.
Kayseri Erciyesspor'un yeni gol makinesi Edinho, genelde ilk 11 oyuncusu... 248 maçın %52'sinde başlama vuruşunda sahadaydı. Edinho'nun bir başka özelliği ise teknik direktörlerin maç sonuna kadar sahada tutması; Portekizli sadece 55 maçta oyundan alınmış.

Edinho ile ilgili bir başka ilginç bilgi ise kırmızı kart sayısı... Kariyerinde yalnızca iki kırmızı kart var ve ikisi de Academica formasıyla; Estoril maçında ikinci sarıdan, Olhanense karşılaşmasında ise direkt kırmızı kart gördü.

Kayseri Erciyesspor'a transfer olduktan sonra, 5 mart 2014'te, Kamerun ile yapılan hazırlık maçında, kariyerinde 3. kez Portekiz milli takım forması giyen Edinho için Brezilya'daki Dünya Kupası, mümkün görünen bir ihtimal olabilir.

Ama Edinho için öncelik, Kayseri Erciyesspor'u ligde tutabilmek... Kabul edelim, Portekizli bunun için elinden geleni yapıyor.