En son onlar gittiler! (FARKLI AÇI)

Video yükleniyor...

Ligin 10. Haftası, aynı zamanda 2 takımın da teknik direktör değişikliğine gitmesi anlamına da geldi. Erciyesspor ve Balıkesirspor'da aldıkları yenilgilerle Bülent Korkmaz ve Ismail Ertekin dönemleri sona erdi. 
 
Suat Altın inşaat için 10 hafta aslında mücadeleci bir takım kimliğiyle geçti. Sezona Trabzonspor önünde beraberlikle başlayan mavi siyahlılar, Gaziantep deplasmanında ise iki farklı üstünlüğü koruyamadı. 

Evinde Akhisar'a kaybederek ilk yenilgisini alan Erciyesspor, formda Torku Konyaspor'dan da puan almayı başardı. Evinde Galatasaray'a kaybettikten sonra Başkent'ten de puanla dönen Erciyesspor için Beşiktaş maçı müthiş bir fırsat oldu.

Son yarım saati Süper Lig klasiklerinden birisi olan Maçta son dakikada bulduğu gollerle istim üstündeki rakibini 3-2 yenen Erciyesspor ligdeki de ilk zaferini şaaşalı bir maç sonrasında elde etti. 

Korkmaz'ın dirençli takımı Beşiktaş maçından sonra Rize ve Bursa maçlarında da son dakikalarda 1 er puanı kurtardı. Ancak takım bir türlü kazanma istikrarını yakalayamadı. Eskişehir'deki 2-1 lik yenilgi de Kayseri'de Bülent korkmaz döneminin sonu oldu. 

Balıkesirspor, birer birer ligleri tırmanarak Süper lig arenasına yükseldi. Yıllar süren özlemi sonlandıran Ismail Ertekin ve yönetim, Akhisar modelini benimseyerek transferde fazla açılmama kararı aldı.

Sercan Yıldırım, Gökhan Ünal, Alanzinho ve Ante kulusic gibi ligin deneyimli isimlerini kadrosuna katan bal-kes; ilk hafta Akigolara, sonrasında ise Torku Konyaspor'a mağlup oldu.

Marmara ekibi için karamsar söylemler artadursun, Galatasaray önünde taraftarın oluşturduğu ambiyans takımı da ateşledi. Güçlü rakibini Sercan ve Gökhan Ünal gibi uzun süredir suskun yıldızlarla aşan Bal-kes, 3. Haftanın en çok konuşulan takımı oldu.

Bu zafer bir tesadüf müydü yoksa peri masalının ilk sayfası mı? Gençlerbirliği deplasmanındaki 3-1 lik yenilgi camiada tekrar moralleri bozdu.

Evinde Beşiktaş'a diş geçiremeyen kırmızı beyazlılar, Rize'de ilk beraberliklerini çıkarttılar. Yerel derbi tadındaki Bursaspor maçında 5-0 gibi farklı bir yenilgi alan Ertekin ve öğrencileri bir başka Marmara rekabetinde Eskişehir'den ise puanla döndü.

Ligin formda takımlarından Mersin idman yurduna Akdeniz'de diş geçiremeyen Balıkesirspor, evinde de Sivasspor'a kaybetti ve 10 hafta sonunda ligin en çok gol yiyen ve en çok kaybeden takımı olarak dibe Demir attı.

Sai Erciyesspor da Balıkesirspor'da ligde sadece bir kez kazandılar. Şimşek'i Beşiktaş ve Galatasaray zaferleri çok konuşulsa da hedef maçlardaki istikrarsızlık Korkmaz'ın da Ertekin'in de koltuğuna mal oldu 

Bu hafta Kadir has'ta oynanacak maç ise kimin yeni bir başlangıca imza atacağını bizlere gösterecek.