"Emre gerçek bir Galatasaraylı"

"Emre gerçek bir Galatasaraylı"
Tuncay olacakları bilse bunları söyler miydi? Emre Belözoğlu'nun Fenerbahçe'ye transferinden önce Tuncay Şanlı'nın yaptığı bu açıklama çok konuşulacak: "Emre gerçek bir Galatasaraylı"
Tuncay Şanlı, Futbol Federasyonu'nun Tam Saha Dergisi'nin Haziran ayı sayısında yer alan röportajında, Emre Belözoğlu hakkında önemli açıklamalar yaptı. İngiltere'ye alışmasında Emre'nin büyük payı olduğunu dile getiren Tuncay,söz Galatasay-Fenerbahçe rekabetine gelince ilginç açıklamalar yaptı. Emre'nin Fenerbahçe'ye transfer olmadığı bir dönemde gercekleştirilen röportaj, yıldız futbolcunun Fenerbahçe'ye transferini istemeyen Fenerbahçelilerin eline koz verecek.
  
''FENERBAHÇE'NİN BAŞARILARINDAN MUTLULUK DUYARIM''
''Fenerbahçe'den ayrılıp Middlesbrough'ya gitmekle aradığını bulabildin mi? Çünkü Fenerbahçe taraftarlarının (Kalsaydı Roberto Carlos'un kaptanı olacaktı) gibi bir serzenişi var seninle ilgili'' denmesi üzerine Tuncay, şunları söyledi:
''Çok fazla geriye bakmak istemiyorum. Ben Fenerbahçeliyim ve bir taraftar olarak Fenerbahçe'nin başarılarından mutluluk duyarım. Tabi ki Roberto Carlos'un, başka iyi oyuncuların gelmesi önemli, ama benim de bir isteğim vardı. Fenerbahçe'de yapabileceklerimi yapmaya çalıştım. 5 yılda 3 şampiyonluk yaşadım. O aşamadan sonra da İngiltere'ye gitmek istedim. Başkanım da taraftarlarımız da kendi açılarından doğruları söylüyor, ama benim ne istediğim de önemliydi. Fenerbahçe taraftarlarının sevgisinden son derece mutluyum ve ben de artık onlardan biriyim.''
 
''EMRE'NİN HAKKINI ÖDEYEMEM''
İngiltere'ye gittikten sonra hayatının biraz daha düzene girdiğini kaydeden Tuncay, şöyle devam etti:
''Geceleri çok geç saatlerde yatan bir insandım, ama İngiltere'de 23.00-24.00 arasında yatmaya çalışıyorum. Çünkü antrenmanlarımız sabah erken saatlerde yapılıyor ve bu düzene ayak uydurmak zorundasınız. Antrenman bittikten sonra ya tesiste ya da evimde yemek yiyorum. Çok fazla gezip dolaşan bir insan değilim. İngiltere'ye gittiğimde en büyük yardımı Emre'den gördüm. Onun hakkını nasıl öderim bilmiyorum. Middlesbrough ile Newcastle arasındaki uzaklık 45 dakika. Özellikle ilk dönemlerde sık sık onun yanına gittim, sağ olsun o da bana geldi. Şimdi yine sık sık görüşüyoruz. Tugay ağabeyle sürekli telefonlaşıyoruz. Tugay ağabeyin ve özellikle Emre'nin orada olması beni epeyce rahatlattı. Onun dışında şehirde geziyorum. Londra'daki maçlardan sonra orada kalıyorum. Açıkçası bir senenin nasıl geçtiğini anlamadım. Çünkü çok yoğun bir maç temposunda yaşadım.''
 
''EMRE, GERÇEK BİR GALATASARAY TARAFTARI''
Emre Belözoğlu'nun, Fenerbahçe'ye transferinin gündemde olmadığı bir dönemde gerçekleştirilen röportajda, ''Türkiye'de Galatasaray-Fenerbahçe rekabeti bazen kırıcı noktalara varabiliyor. Ama bakıyoruz İngiltere'de Galatasaraylı Emre, Fenerbahçeli Tuncay'a olabildiğince destek veriyor. Aralarında mükemmel bir dostluk var. Aslında Türkiye'de de oyuncuların yakın arkadaş olduğunu biliyoruz. Taraftarlara örnek olması açısından bu konudan biraz söz eder misin'' denilmesi üzerine Tuncay, ''Emre gerçek bir Galatasaray taraftarı, ben de aynı ölçüde bir Fenerbahçeliyim. Ama İngiltere'de birbirimize sonuna kadar sahip çıkıyoruz. Bugün gelinen noktada taraftarlar arasındaki gerginliğin de olabildiğince alt düzeylere çekildiğini görmekten sevinç duyuyorum. Bu konuda özellikle yöneticilere büyük görevler düşüyor. Rekabet olmalı, ama bu rekabetin kavgasız, gürültüsüz yaşanması gerekiyor'' şeklinde konuştu.
 
"İSTEKLİ VE ARZULU OLMAMIZ ŞART"
Tuncay, Avrupa Futbol Şampiyonası ile ilgili olarak da ''Maçlar başlamadan önce birçok yorum yapabiliriz. Tabii ki rakiplerimizin eksi ve artı yönleri üzerinde çalışacağız. Ama ne olursa olsun bizim istememiz, sahaya çıktığımızda o arzuyu göstermemiz çok önemli. Bir kısmı az gol yiyordur, bir kısmı çok yetenekli oyunculara sahiptir, ama bizim de çok yetenekli oyuncularımız var. Eğer istersek, çok fazla arzularsak başaramayacağımız hiçbir şey yok'' diye konuştu.
 
Takımın en önemli artısının ne olduğu sorusuna Tuncay, ''Bizim ne yapacağımız belli olmuyor. Zaman zaman çok üst düzeyde oynayabiliyoruz, bazen de istediklerimizi yapamayabiliyoruz. Oraya gittiğimizde oynadığımız oyundan zevk alarak, kaybedersek her şeyin sonu olmayacağını bilerek sahaya çıktığımızda başarı elde edeceğiz. En önemli artımız ise çok arzulu ve istekli oyunculara sahip olmamız'' şeklinde yanıt verdi.
 
Almanya, İspanya, İngiltere ve Fransa'da oynayan, o liglerde üst düzey maçlara çıkan oyuncuların bulunmasının milli takıma olumlu yansıyacağını kaydeden Tuncay, Avrupa Şampiyonası'ndaki yıldız adayı ile ilgili olarak da ''Ronaldo çok farklı bir oyuncu. İngiliz liginde de çok üst düzeyde oynuyor ve dünyanın en iyi oyuncularından bir tanesi. Hem fizik olarak hem teknik olarak, yetenekleriyle özel bir oyuncu. Ama hiç beklemediğimiz genç oyuncular da çıkabilir'' dedi.