Emre: “F.Bahçe'den iyi bir teklif aldım“

Emre: “F.Bahçe'den iyi bir teklif aldım“

Emre Belözoğlu, Newcastle United Teknik Direktörü Glenn Roeder ile birlikte düzenlediği basın toplantısında yarınki Fenerbahçe maçını büyük bir heyecanla beklediğini açıkladı.

Yarınki maçla ilgili, futbolcu Emre Belözoğlu ile karşılaşmanın yapılacağı Saint James Park Stadı'nda basın toplantısı düzenleyen Glenn Roeder, Fenerbahçe karşısında kazanarak moral bulmak istediklerini kaydetti. Newcastle United Teknik Direktörü Glenn Roeder, UEFA Kupası H Grubu'ndaki ilk maçlarında Fenerbahçe ile yarın sahalarında yapacakları karşılaşmada taraftarlarına güzel bir futbol izleteceklerini ifade ederek, kazanacaklarına inandığını söyledi. Fenerbahçe'yi izlediklerini, Emre'nin verdiği bilgilerle de analiz ettiklerini kaydeden Roeder, "Kendi gücümüze güveniyoruz ve konsantre oluyoruz" dedi.

EMRE BELÖZOĞLU: "FAVORİ OLDUĞUMUZU GÖSTERMEK ADINA HERŞEYİ YAPACAĞIZ"
Yarınki maçı büyük bir heyecanla beklediğini ifade eden İngiliz ekibinin milli futbolcusu Emre Belözoğlu, "Favori olduğumuzu göstermek adına herşeyi yapacağız" dedi.

Fenerbahçe'nin şu anda sorunları olsa da iyi bir ekip olduğunu kaydeden Emre, şöyle devam etti: "Bu maçı heyecanla bekliyorum. Hocamız Fenerbahçe'yi iyi biliyor ve yardımcılarına izlettirdi. Ben, elimden geldiğince yanyana oynadığım ve bildiğim oyuncular konusunda yardımcı oldum. Çok kaliteli oyuncuları var. Kezman ve Appiah dışında Avrupa'da tecrübesi olan oyuncu yok ama bir gerçek ki zor bir maç olacak. Türk oyunculardan Tümer, Tuncay ve Rüştü'nün kalitesini söyledim. İyi oyuncular. Biz bu maçta favori olduğumuzu göstermek adına herşeyi yapacağız."

FENERBAHÇE'NİN TRANSFER ÖNERİSİ
Emre, Fenerbahçe'nin sezon başında kendisine yaptığı öneriyle ilgili bir soruya verdiği yanıtta, "Fenerbahçe, bana kimsenin yapmadığı teklifi yapmıştı" dedi.

Fenerbahçe'ye gitmek istemeyişinin arkasında tamamıyla, futbol yaşantısını Avrupa'da sürdürmek isteğinin olduğunu kaydeden Emre, şunları söyledi: "Türkiye'deki mantaliteyle buradakinin farklı olduğunu bildiğimden, Fenerbahçe'ye gitmek istemememin arkasında başka şeyler aramasını doğal karşılıyorum. Avrupa'da çok mutluyum. Burada bir ruh huzuru yakalamış durumdayım. Gitmeyişimin sebebi de tamamıyla Avrupa'da oynamak isteyişimdi. O günün şartlarında Fenerbahçe bana kimsenin yapmadığı teklifi yapmıştı. Hiçbir zaman bu konuyu gündeme getirmem. Onlara karşı oynuyorum diye ayrı bir performans ortaya koymam. Newcastle'nin başarısı için şimdiye kadar ne yaptıysam yine onu yapacağım."

Bir İngiliz gazetecinin sorusu üzerine futbola Zeytinburnuspor'da başladığını hatırlatan Emre, Fenerbahçe'nin de o yıllarda kendisini istediğini ancak Galatasaray taraftarı olduğu için 16 yaşında sarı-kırmızılı ekibi seçtiğini anlattı.

FENERBAHÇE KAMPINI ZİYARET ETMEK İSTİYOR
Emre, Newcastle'da yarınki maç için kampa giren Fenerbahçe'yi ziyaret etmek istediğini söyledi. Basın toplantısının ardından Türk gazetecilerle yaptığı sohbette, Fenerbahçeliler'i ziyaret etmek istediğini, ancak bunun yalnış değerlendirilebileceğinden çekindiğini ifade eden Emre, "Büyük bir ihtimalle ziyaret edeceğim. Bu konuda telefon açıp bilgi alacağım" dedi.

Ailesinde çok sayıda Fenerbahçe taraftarı olduğunu belirten Emre, bu nedenle şu anda çok sayıda konuğunun Newcastle'da bulunduğunu sözlerine ekledi.

Premier Lig'de Bolton Wanderers karşısında aldıkları yenilgiyle takımının moralinin bozulduğunu anlatan Roeder, "İlk devrede çok iyi oynadık ama 3 puanı hediye ettik. 90 saniye içinde maçı Bolton'a verdik. Takımın moralini düzeltmek istiyoruz. Güçlü bir gruptayız. Fenerbahçe karşısında iyi oynamaya yeminliyiz. Evimizde oynamak güzel birşey. Sayircimize yarın nasıl oynayacağımızı göstereceğiz. Yeneceğimizi biliyoruz. Bizim için gol yesek bile kazanmak çok önemli. Hepimiz bu maçı kazanmak istiyoruz."

Sahalarında oynayacak olmalarının sevindirici olduğunu vurgulayan Roeder, şunları kaydetti: "Maçı evimizde yapacağımız için seviniyoruz. Çok önemli bir maç. Geçen yıl Middlesbrough iyi başlamamıştı ama finale dek gitti. Biz de onu yapmayı düşünüyoruz. Büyük bir takıma karşı oynuyoruz. Takım, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynamış bir ekip. Maç için iyi bir durumdayız."

"ZICO'NUN İŞİNDEN OLMASINI İSTEMİYORUM"
Zico'nun hayranı olduğunu ve gençlik dönemlerinde en sevdiği futbolculardan birisi olduğunu kaydeden Roeder, Fenerbahçe karşısında alacakları bir galibiyetin Brezilyalı çalıştırıcının sarı-lacivertli takımdaki durumunda değişiklik yapmasını istemediğini dile getirdi.

Roeder, "Zico büyük bir futbolcu. En çok sevdiğim oyunculardan birisiydi. Bizim onu yenmemizle onun işinden olmasını istemiyorum. Ama yenmemiz çok önemli, maçı kazanmak için çıkacağız. Zico'nun Fenerbahçe ile olan işleri bizi fazla ilgilendirmez. Biz kendi maçımızı yapacağız ve kazanmayı düşünüyoruz" diye konuştu.

NEWCASTLE UNITED'DA KALECİ SIKINTISI
Kaleci Given'in, yarınki maçta sakatlığı nedeniyle forma giyemeyeceğini ifade eden Roeder, bu futbolcunun yerine düşündüğü Harper'in hafif sakatlığı olduğunu, en kötü olasılıkla genç file bekçisi Krul'a görev vereceğini kaydetti. Harper'in sakatlığının yarına dek düzeleceğini düşündüğünü belirten Roeder, "Harper oynayacağına inanıyorum. Oynamazsa Tim Krul var. 18 yaşında. Genç yaşına karşın Hollanda'nın en iyi kalecilerinden birisi sayılır" diye konuştu.