"Emenike böyle oynasın..."

Video yükleniyor...

Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal, yayıncı kuruluşa Emenike'nin durumuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Maça iyi başladık. İyi futbol oynayıp turu geçmek istiyorduk. Oyuncularım ellerinden geleni yaptılar, birbirinden güzel goller attık. Attığımız kadar olmasa da bir iki tane kaçırdık. Rakibimiz de pozisyonlara girdi. Net bir skorla turu geçtik, oyuncularımı tebrik ediyorum.
Maçlar değil yolculuklar yorgunluğa sebep olabilir.

Emenike bu akşamki gibi oynasın gol atmasın, ben razıyım. Mükemmel bir performans ortaya koydu, tebrik ediyorum. Bütün oyuncularımı tebrik ediyorum."

BASIN TOPLANTISI
Ziraat Türkiye Kupası'nda, deplasmanda Çaykur Rizepspor'u 4-1 yenerek çeyrek finale yükselen Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal, iyi futbol oynayarak, farklı kazandıkları ve turu geçtikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Kartal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Rize'ye turu geçmek için geldiklerini ve hazırlıklarını bu yönde yaptıklarını belirterek, "Sakat ve cezalı oyuncularımızdan yoksun geldik. Kupanın başladığı günden itibaren genç oyuncularla takviyeli ve dengeli bir kadroyla maçlarımıza hazırlandık. Bugün iyi bir kadroyla sahaya çıktık ve 4-1 maçı kazandık. Birkaç tane daha net pozisyonu değerlendiremedik. Rakibimizin de değerlendiremediği pozisyonlar var. İyi futbol oynayarak, farklı galibiyetle istediğimizi elde ettik. Oyuncularımı tebrik ediyorum. Artık önümüze bakacağız" dedi.

İsmail Kartal, "Kupa Fenerbahçe için ne kadar önemli?" şeklindeki bir soru üzerine şunları kaydetti:

"Kupaya başladığımız günden bu yana, 'gidebildiğimiz yere kadar gitmek istiyoruz' dedim. Yanlış anladılar beni. 'Gidebildiğimiz yerin anlamı final ya da kupayı kazanmaktır Fenerbahçe için' dedim. Bunu hep yineledim. Gençleri oynatınca 'Fenerbahçe kupayı istemiyor' diye algı oluştu. 'Fenerbahçe'ye 1-2 oyuncu A takım kadrosuna katabilir miyiz?' diye çaba göstereceğimi söyledim."

Bir gazetecinin, "Kupada çok maç oynanması Fenerbahçe için bir handikap mı?" şeklindeki soruya Kartal, "Şükürler olsun turu geçtik bu akşam. Net galibiyetle çeyrek finale kaldık. Fenerbahçe Futbol Takımı olarak çok maç oynamaya alışık bir takımız. Oyuncularımız da bu yükü kaldıracak kapasitede. Bunların üstesinden gelebilecek kadro ve teknik heyete sahibiz. Bizi korkutan sakatlıklar. Kötü zemin olmasın. Futbol oynamaya elverişli zemin olsun, sakatlık olmasın. Sadece uzun seyahatler, gece geç dönmek, biraz yorgunluk oluşturabilir" ifadesini kullandı.

Kartal, Çaykur Rizespor karşısında baskı yedikleri anlarda golü bulduklarını kaydederek, "Baskı yediğimiz anlarda oyunu koruma içgüdüsüyle davranıyoruz. Dünyanın her takımında bunlar olabiliyor. Önde de kuvvetli oyuncularımız var. Buldukları alanları iyi değerlendirdiler. Bazen çok istersiniz olmaz. Bazen de kendi alanınızda beklersiniz kontrayla sonuca gidersiniz" şeklinde konuştu.

Kartal, Mehmet Topal'ın ayak bileğinde burkulma olduğunu, yapılacak kontrollerden sonra belli olacağını sözlerine ekledi.

Çaykur Rizespor cephesi

Çaykur Rizespor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, oyunun son beş dakikası hariç iyi futbol oynadıklarını vurgulayarak, şunları söyledi:

"85 dakikaya bakınca iyi şeyler yaptık. İki tane yan toptan golü yedik, bu da Fenerbahçe'nin hücum gücünün ne kadar etkili olduğunu gösteriyor. Oyunda 0-0 ve 1-1'den sonra girdiğimiz pozisyonlar sonucu etkiledi. İki kart cezalısı Kıvanç ve Koray, üç tane de sakatlık, Viera'nın olmaması, sonradan oyuna girecek oyunculardaki yorgunluk, tempoyu arttırma düşüncelerimize mani oldu."

Beşiktaş ile üst üste iki maç oynadıktan sonra Fenerbahçe ile oynamanın kolay olmadığını ifade eden Karaman, "Fenerbahçe ile oynarken 6 oyuncumuz yok. Anadolu takımı için kolay değil. Oyuncuların ortaya koydukları oyun anlayışı, hücumda girdikleri pozisyonlar bizim için artı" ifadesini kullandı.

Her takımın Fenerbahçe veya Beşiktaş olmadığını kaydeden Karaman, kupayı unuttuklarını, ligde Mersin İdmanyurdu ile çok önemli bir maç oynayacaklarını ve bu maçı düşünmeye başladıklarını söyledi.