Eden Hazard: "Diyet bir saçmalıktan ibaret..."

Eden Hazard: "Diyet bir saçmalıktan ibaret..."
Kısa süre önce futbola veda eden Belçikalı eski yıldız Eden Hazard, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

L'equipe'e verdiği bir röportajda konuşan Eden Hazard, "Mesela Cristiano Ronaldo gibi farklı bir zihniyete sahip olmayı ister miydin?" sorusuna, "Hayır. Onun gibi olamazdım. Maçlardan sonra asla bir saat boyunca soğuk duşa girmezdim. Maçlardan sonra rahat bırakılmak isterdim. Arkadaşlarımla eve giderim ve kağıt oynarım. Çocuklarımda evimin bahçesinde vakit geçiririm. Bu süreç benim iyileşme sürecimdi... Eğer Cristiano Ronaldo gibi olsaydım tükenmişlik sendromu yaşardım." dedi. 

Hazard, "Yediğime dikkat etmiyordum ama her gün hamburger de yemedim. Buna 16 yıl boyunca dayanmak imkansız... Ben bir hedonistim, arkadaşlarımla yemek yemeyi ve vakit geçirmeyi severim. Diyet bir saçmalıktan ibaret, işe yaramaz. 40 yaşına kadar futbol oynamak istesem tamam ama ben o yaşıma kadar futbol oynamak istemediğimi biliyordum." ifadelerini kullandı. 

"İşler ters gitti ve..."

Real Madrid'de geçirdiği süreçten de bahseden yıldız isim, "Chelsea ile kariyerimin en iyi sezonlarından birini geçirdim ve kendime 'Artık Real Madrid'deyim, bu yapabileceğim son tatil olabilir' dedim. Her yaz yaptığım gibi kendimi rahat bıraktım. İngiltere'de uzun süre ara vermeden oynadım. Üç veya dört hafta izinli olduğumda ise rahatsız edilmek istemiyordum. O boşlukta yaptığım aktiviteler kendime gelmemi sağlardı. Real Madrid'e gittikten sonra işler ters gitti ve olan oldu." şeklinde konuştu. 

Eden Hazard, "Vücudum bana erken başladığım, çok çalıştığım ve hiç ara vermediğim zamanların bedelini ödetiyor. Şunu ya da bunu yediğim için değil. Kendime dikkat etmediğim yönünde eleştiriler olabilir. Bunu kabul ediyorum ama her koyun kendi bacağından asılır. Real Madrid'de sık sakatlıklar yaşadım. Vücudum benimle konuşuyor. Son birkaç yılda bana yapmam gereken her şeyi söyledi." dedi. 

"Messi tarihin en iyisi"


Belçikalı yıldız, "Lionel Messi belki de benden daha iyi olan tek oyuncu. Barcelona'da oynadığı dönemde onu izlemeyi çok severdim. O tarihin en iyisi. Topu ondan almak imkansız. Cristiano Ronaldo benden daha büyük bir oyuncu ama saf futbolculuk açısından benden daha iyi olduğunu düşünmüyorum. Neymar, belki." ifadelerini kullandı. 

Kariyeri boyunca Lille, Chelsea ve Real Madrid'de forma giyen Eden Hazard, toplamda çıktığı 623 maçta 167 gol ve 157 asistlik performans sergilemişti. 

beinsports.com.tr / Dış Haberler

İNGİLTERE PREMIER LEAGUE ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN