Kartal Soma için kanatlandı!

Kartal Soma için kanatlandı!

undefined

Kara Kartal, Fenerbahçe ve Chelse'yi devirerek Soma için düzenlenen turnuvanın şampiyonu oldu.

3 dev takım Soma'ya yardım turnuvasında bir araya gelirken, Şükrü Saracoğlu'nun ev sahipliği yaptığı turnuvada kazanan taraf Beşiktaş oldu. 45 dakikalık birer devre halinde oynanan maçlarda siyah beyazlılar, ilk maçta Fenerbahçe'yi 1-0 yenerken finalde de Chelsea'yi aynı skorla yenerek mutlu sona ulaştı.

İSMAİL'DEN USTA İŞİ GOL

İlk maçta Fenerbahçe ile karşılaşan Beşiktaş'ta 11. dakikada Oğuzhan harika pasla topu İsmail Köybaşı'yla buluşturdu. Genç sol bek de çok şık bir aşırtma vuruşla Volkan'ı avladı ve Beşiktaş'a 1-0'lık zaferi getirdi.

DEMBA BA SARSTI, ERSAN YIKTI

İkinci maçta da Chelsea ile karşılaşan Beşiktaş'ta Demba Ba beklendiği gibi ön plana çıkan isimdi.

Yıldız oyuncu 42. dakikada 6 kişiyi geçerek yaptığı vuruşta kaleci Cech son anda topu kornere çeldi. Kullanılan kornerde yine Demba Ba'dan seken topu tamamlayan Ersan Gülüm, Beşiktaş'a zaferi getiren golü kaydetti.

Siyah beyazlılar böylece, Şampiyonlar Ligi play-off turunda oynanacak olan Arsenal maçları öncesi iyi bir prova yapmış oldu.

Bu turnuvada elde edilecek tüm hasılat, masraflar çıktıktan sonra Soma’da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine bağışlanacak.

Plaket töreni

Turnuvanın ardından düzenlenen törende takım kaptanlarına organizasyonda yer aldıkları için birer plaket verildi.

Beşiktaş adına Sivok, Chelsea adına Terry ve Fenerbahçe adına da Emre Belözoğlu, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu ve Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Ahmet Ürkmezgil'in de katıldığı törende plaketleri aldı.

Üç futbolcu, takımları adına aldıkları plaketlerle birlikte poz verdi.

Karşılaşmaları yöneten hakemlere de Fenerbahçe Kulübü Üst Yöneticisi Hasan Hakkı Yılmaz birer plaket takdim etti.

Drogba'ya tepki

Fenerbahçe-Chelsea karşılaşmasının 37. dakikasında oyuna giren Drogba, sarı-lacivertli taraftarlardan tepki aldı.

Taraftarlar, eski Galatasaraylı futbolcunun ayağına her top geldiğinde, Drogba'yı yuhaladı.

Sarı-lacivertliler, Beşiktaş-Chelsea maçında da forma giyen Drogba'ya aynı şekilde, görev aldığı sürede tepki gösterdi.

Bilet sıkıntısı

İnternet üzerinden bilet satın alan çok sayıda taraftar, yaşanan sorun nedeniyle stat gişelerinden biletlerini alamadı. Turnuvada ilk maç bitmesine rağmen taraftarlar bilet alabilmek için kuyrukta bekledi.

Beşiktaşlı taraftarlar, karşılaşmalar oynandıkça toplandıkları misafir seyirci tribünündeki kalabalığı artırdı ve bu bölüm son karşılaşmada adeta Beşiktaş tribünü haline geldi.

Beşiktaş: 1 - Chelsea: 0

Stat:
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Volkan Bayarslan, Mehmet Kapluhan, Mehmet Salih Mazlum

Beşiktaş: Cenk Gönen, Serdar Kurtuluş (Dk. 17 Ümit Karaal), Sivok, Atınç Nukan (Dk. 17 Ersan Adem Gülüm), İsmail Köybaşı (Dk. 17 Motta), Holosko (Dk. 17 Kerim Frei Koyunlu), Franco, Hutchinson, Uğur Boral (Dk. 17 Olcay Şahan), Oğuzhan Özyakup, Cenk Tosun (Dk. 17 Demba Ba)

Chelsea: Cech, Ivanovic, Cahill, Terry, Felipe Luis, Fabregas (Dk. 37 Salah), Matic (Dk. 44 Torres), Ramires (Dk. 44 Obi Michel), Willian, Hazard (Dk. 23 Oscar), Diego Costa (Dk. 23 Drogba)

Gol: Dk. 43 Ersan Adem Gülüm (Beşiktaş)

(Ligtv.com.tr)