Dev maç Almanya'nın/Özet

Video yükleniyor...

İngiltere, başkent Londra'da oynadığı hazırlık maçında Almanya'ya 1-0 mağlup olurken, 36 yıl sonra ilk kez üst üste sahasında yaptığı iki özel maçtan da yenilgiyle ayrıldı.

Wembley Stadı'nda oynanan ve Fransız hakem Stephane Lannoy'un yönettiği mücadelede Almanya, Arsenal'da forma giyen Mertesacker'ın golüyle İngiltere'yi 1-0 yendi. Yine Wembley Stadı'nda cuma günü Şili'ye 2-0 yenilen İngiltere, iki hazırlık maçında da galibiyete ulaşamadı.

İlk yarının sonlarına doğru üst üste elde ettiği kornerlerle İngiltere kalesinde tehlikeli pozisyonlar üreten Almanya, aradığı golü 39. dakikada buldu. Arsenal forması giyen Mertesacker, sağ taraftan ceza alanına ortalanan topu kafa vuruşuyla ağlara gönderdi ve ilk yarı konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda beraberlik golü arayan İngiltere, Townsend ile bu hedefine çok yaklaştı. Bu futbolcunun uzaktan sert şutunda kaleci Weidenfeller'i geçen top direğe çarparak auta çıktı. Kalan dakikalarda skoru korumasını bilen Almanya, sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Ev sahibi ekip, Hart, Walker, Smalling, Jagielka, Cole (Gibbs), Townsend, Gerrard (Henderson), Cleverley (Wilshere), Lallana (Lambert), Sturridge ve Rooney (Barkley), konuk ekip ise Weidenfeller, Schmelzer (Jansen), Westermann (Draxler), Mertesacker, Boateng (Hummels), Sven Bender, Kruse (Howedes), Lars Bender, Kroos, Reus (Schurrle) ve Gotze on biriyle mücadele etti. Almanya Milli Takımı'nda forma giyen Türk asıllı futbolcu Mesut Özil, maç kadrosunda yer almadı.