"Deplasman yasağını kaldıracağız"

"Deplasman yasağını kaldıracağız"
Spor Toto Süper Lig'de 27 Ocak Pazar günü Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi maç ile ilgili İl Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı yapıldı.

İstanbul Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü binasında Vali Yardımcısı Aziz Mercan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Galatasaray adına Stadyum ve Tesis Operasyonları Direktörü Yıldırım Ören ve güvenlik müdürü Remzi Tan, Beşiktaş adına ise yönetim kurulu üyesi Seyit Ateş katıldı.

Sezon başında kulüpler arasında yapılan anlaşma gereği Beşiktaş taraftarları, Türk Telekom Arena'da oynanacak karşılaşmayı statta takip edemeyecek.

Toplantıdan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Yardımcısı Aziz Mercan, derbi maçta yaklaşık 2600 güvenlik personelinin görev yapacağını belirterek, şöyle konuştu:

''Gerek genel gerekse özel güvenlik güçlerimiz tarafından bu maçta her türlü tedbir uygulanacaktır. Maç günü 6222 sayılı kanun gereği her türlü önlemler alınacaktır. Kulüplerin sezon başında yaptığı anlaşma gereği konuk takım taraftarı maça gidemeyecek. Biz valilik olarak geçmiş dönemde de bütün müsabakalarda deplasman takımlarının taraftarlarının gelmesi yönünde önlemler alacağımızı söylemiştik. Kulüplerimiz de sezon başı aldıkları karardan pek memnun değiller, ama başlandığı için yıl sonuna kadar uygulanacak. Gelecek sezondan itibaren, inşallah böyle bir uygulamanın olmamasını ümit ediyoruz.''

Seyit Ateş: ''Deplasman yasağı sorununu aşacağız''
Beşiktaş Yönetim Kurulu Üyesi Seyit Ateş, sezon başında aldıkları 'deplasmana misafir takım taraftarı götürmeme' uygulamasının devam ettiğini söyledi.

Bu uygulamayı gelecek sezondan itibaren kaldırmayı arzu ettiklerini ifade eden Ateş, ''Taraftarlarımız statlarda sakince maç seyrederlerse deplasman yasağı sorununu aşacağız. Galatasaray bize her türlü misafirperverliği yapacağının sözünü verdi. 6222 sayılı kanunun gereği spor yöneticililerinin alması gereken tedbirler görüşüldü. Bundan sonra stattan ve taraftardan sorumlu yöneticiler olacak. Stat amirleri önceden eğitilecek'' diye konuştu.

Ateş, derbi maçın centilmence geçmesini ve sonunda kazanan tarafın siyah-beyazlı takım olmasını istediğini kaydetti.