Demba Ba rekora yürüyor

Video yükleniyor...

Asteras Tripolis deplasmanında iki farklı öne geçtiği maçı beraberlikle tamamlamasına rağmen Avrupa Ligi C Grubu'ndan çıkmayı garantileyen Beşiktaş'ta teknik direktör Slaven Biliç ve yöneticiler futbolculara performansları nedeniyle teşekkür ederken uyarılarda bulundu.

Kulüp ikinci başkanı Ahmet Nur Çebi, turu geçmeyi garantiledikleri için mutlu olduklarını dile getirirken takımın çok sık kırmızı kart görerek eksik kalmasından ve özellikle son dakikalarda sıkıntı yaşanmasının tekrarlanır bir hal almasından rahatsız olduklarını dile getirdi. Çebi, Asteras Tripolis maçının bir ders niteliğinde olduğunu belirtirken, futbolcuları da uyardı.

Teknik direktör Slaven Biliç ise soyunma odasında futbolcularını kutlarken, "Hepiniz üzerinize düşen görevi yerine getirdiniz. Zaman zaman oyunda hatalar yaptınız ancak bunlar olabilecek şeyler. Galibiyetle gruptan çıkmayı hedefliyorduk ancak beraberlik de yetiyordu ve şu aşamada istediğimiz hedefe ulaştık ve gruptan çıktık. Tottenham ile oynayacağımız maç grup liderini belirleyecek. O maçta da hedefimiz kazanmak olacak. Ancak hem Asteras Tripolis maçını geride bırakmamız, hem de Tottenham maçını şimdiden düşünmememiz gerekiyor. Artık düşünmemiz gereken Kardemir Karabükspor maçı. Pazartesi günü bizi önemli bir maç bekliyor. o maça konsantre olmalıyız" dedi.

Hırvat teknik adamın, Kardemir Karabükspor karşısında kadroda revizyona giderek bazı futbolcuları dinlendireceği öğrenildi. Biliç'in futbolcularıyla yaptığı toplantıda "Zorlu bir periyottan geçiyoruz. Lig, Avrupa Kupası, Türkiye Kupası derken haftada iki maçlık bir tempoya alışılması gerekiyor. Bu yüzden kadroda rotasyon yapacağım. Hepinizden her an oynayacak gibi hazır olmanızı bekliyorum" uyarısı yaptı.

Beşiktaş Yunanistan'dan istediğini alıp yüzler gülerek dönerken Demba Ba'nın yeni bir rekor yolunda ilerleyişini sürdürmesi nedeniyle ayrı bir mutluluğu var. Senegalli golcü Asteras Tripolis karşısında attığı golle bu sezon oynadığı 8 Avrupa Kupası maçındaki gol sayısını 8'e çıkardı. Demba Ba, 14 gollü Oktay Derelioğlu, 12 gollü Bobo ve 9 gollü Pancu'nun yer aldığı Beşiktaş'ın Avrupa'daki en golcü futbolcuları sıralamasında zirveye doğru bir adım daha yaklaştı.

Demba Ba, takımın penaltıcısı olmasına rağmen, Olcay'ın Asteras Tripolis karşısında kazandırdığı penaltıyı kullanma hakkını, vuruşu yapmak isteyen Gökhan Töre'ye bırakarak Pancu'yu yakalama şansını da erteledi. Demba Ba, atışı Gökhan'a bırakmasıyla ilgili "Gökhan'a bana sezon boyu yaptığı asistlere karşılık küçük bir hediye verdim" dedi.
Aşağıdaki Konulardan Hangisi İlginizi Çekiyor?

Maç özetleri

Spor Toto


Beşiktaş