Chelsea'nin başı ırkçılıkla belada!

Video yükleniyor...

UEFA Şampiyonlar Ligi 'nde dün gece Paris Saint-Germain (PSG) ile Chelsea arasında oynanan maç öncesinde, ırkçı hareketlerde bulunan İngiliz taraftarlar hakkında, Fransa'nın ardından İngiltere'de de soruşturma açıldı.

Londra emniyetinden yapılan açıklamada, Fransa'nın başkenti Paris'teki metroda yapılan ırkçı hareketlerde yer alan Chelseali taraftarların bundan sonra yapılacak karşılaşmalara alınmaması için gereken incelemenin yapılacağı belirtildi.

Açıklamada, söz konusu eylem hakkında Paris'te soruşturma açılmasına rağmen olayın Londra polisi tarafından da ciddiye alındığı vurgulanarak, "Olaya karışan kişilerin belirlenmesinde ve Fransız yetkililerin eylemi gerçekleştirenlere herhangi bir cezai işlem uygulaması halinde, bunlara destek sağlayacağız. Aynı zamanda Chelsea Kulubü ile de yakın çalışma yürüteceğiz" ifadesine yer verildi.

Ayrıca, PSG'den gelen talep doğrultusunda dünkü karşılaşmada Londra polis memurlarının da Paris'te görev aldığı kaydedildi.

İngiltere Başbakanı David Cameron ise ülke basınına yaptığı açıklamada, Paris'te yaşanan ırkçı olayın "aşırı derecede rahatsız edici ve endişe verici" olduğunu söyledi.

İngiliz Guardian gazetesi tarafından yayınlanan videoda, İngiliz taraftarlar, Richelieu-Drouot metrosunda kalkmak üzere olan trene binmek isteyen Afrika kökenli yolcuyu iterek içeri girmesine izin vermemiş ve "Irkçıyız, ırkçıyız. Biz böyleyiz" şeklinde tezahürat yapmışlardı.