Çaylaklar Daçka'nın güldürdü!

Çaylaklar Daçka'nın güldürdü!
Darüşşafaka Doğuş, Turkish Airlines Euroleague’e deplasmandaki 73-70’lik Kızılyıldız galibiyetiyle başlarken iki çaylak oyuncusunun performansıyla güldü. Kariyerlerinin ilk Euroleague maçına çıkan Amerikalı forvet Will Clyburn ve Leton gard Dairis Bertans, verdikleri katkıyla takımlarının 16 sayılık farktan geri gelmesinde büyük rol oynadı.

AVRUPA’NIN EN İYİLERİYLE OYNAMAKTAN MEMNUNUM

2.01 metre boyundaki Clyburn, kariyerindeki ilk Euroleague maçına ilk 5 başlamadı ama benchten gelip 28 dakikada 15’te 8 şut isabetiyle 19 sayı attı ve Daçka’nın en skorer ismi oldu. Bunun yanına 4 ribaund, 2 asist ve bir top çalma ekleyen atletik oyuncu takımının skor bulmakta sıkıntı yaşadığı bölümlerde sorumluluğu üzerine almaktan hiç çekinmedi. Clyburn maçın bitimine sadece 27 saniye kala da Daçka’yı öne geçiren kritik turnikeyi attı.

Euroleague tarafından gecenin oyuncusu da seçilen Clyburn bu ilk Euroleague maçıyla ilgili şunları söyledi: “İlk Euroleague maçımı gerçekten heyecan verici bir atmosferde oynadım. Bu seviyede yani Avrupa’nın en iyi takımlarına karşı oynamaktan dolayı çok memnunum. Aynı şekilde devam etmek istiyorum. Kritik anlarda sorumluluk almaktan kaçınmam. Maçın sonunda da böyle yaptım. Kızılyıldız galibiyeti özgüvenimizi artırdı. Çünkü maçı hiç bırakmadık. Hep savaştık, adım adım yaklaştık ve onları yakaladık. Bundan sonra yapmamız gereken de her maçı aynı ciddiyetle oynamak. ”

4 SAYILIK POZİSYON RAKİBİN MORALİNİ BOZDU
Leton gard Dairis Bertans ise ikinci yarıda Darüşşafaka Doğuş’un sayıya ihtiyaç duyduğu anlars sahneye çıktı. Üç sayı çizgisinin gerisinden pek de iyi gününde olmayan takımına ilaç gibi gelen iki üçlük attı. Hele 33. dakikanın içinde attığı ve basket faul olan üçlükle farkı bir anda 2 sayıya indirdi. Bertans da 20 dakikada 6’da 4 şut isabetiyle 13 sayı atarken 2 ribaund aldı ve bir de top çaldı.

Bertans’ın ilk Euroleague maçıyla ilgili görüşleri şöyle: “Doğru Euroleague’de ilk maçımdı ama ben dün herhangi bir maçmış gibi rahat oynadım. Sahada her zaman yaptığım işleri yaptım. Sonuçta galip geldiğimiz için çok mutluyum. Çünkü birçok takım Belgrad’daki bu atmosferde zorlanacak. Dünkü oyunumdan da memnunum elbette. İki kritik şut soktum. Özellikle 4 sayı bulduğum hücum Kızılyıldız’ın moralini bozdu. O pozisyondan sonra fark bir anda ikiye indi. Genelde iyiydim ama her zaman daha iyisini yapmak mümkün.”