Bu seri tarihe geçer (Farklı Açı)

Video yükleniyor...

Farklı Açı'nın bu haftaki önemli konularından biri de Fenerbahçe'nin futbol tarihine geçen iç sahadaki serisi..

"2000 li yıllarından başında Fenerbahçe yönetimi, birer birer tribünlerini yenilemeye başladığında, ilk kez bir şampiyonluk adayı, modern akustiğe sahip, tribünleri sahaya yakın ve konuk takımları ablukaya alabileceği bir tesise kavuşmuş oldu.

Sarı Kanaryalar parçaları tamamlayıp stadı tam anlamıyla bitirdiğinde ise artık slogan belliydi. Burası Kadıköy burdan çıkış yok.
Yeni yüzüyle Şükrü Saraçoğlu, Fenerbahçe’nin gerçek anlamda kalesi olmuş durumda. Kadıköy’ün sihirli atmosferi, Sarı Kanaryalar’ın gününde olmadığı maçlarda bile 3 puana ulaşmasına bir çok kez yardımcı oldu.

Fenerbahçe, Galatasaray’a derbilerde evinde 15 maçtır kaybetmiyor. Bu süre zarfında da 12 galibiyet 3 beraberlik elde etti. Beşiktaş’a ise yenilmeme serisi ligde 10 maça çıkmış durumda. Bu süre zarfında 6 galibiyet 4 beraberlik elde etti. Trabzonspor’a ise Kadıköy’de en son 1996-97 sezonunda kaybetti. O maçtan günümüze, 17 maçtır yenilgi yüzü görmedi.
Kadıköy’deki bu belirgin derbi üstünlüğü fikstürün diğer kritik maçlarına da tesir etti. Son hafta kaçırdığı şampiyonluklar bir yana Fenerbahçe kolay kolay ilk ikinin dışında kalmazken bunda Kadıköy’de kolay kolay puan bırakmaması büyük faktör oldu.

Cristoph Daum’la başlayıp Aykut Kocaman döneminde ulaşılan 47 maçlık yenilgisiz seri Kadıköy’ü Fenerbahçe’nin en önemli silahı yapmıştı.
Uzatmaların son dakikasında gelen Gaziantepspor zaferi akıllara kazınırken maçın başlarında Alex’in kırmızı kartına rağmen kazanılan Karabükspor maçı da Fenerbahçe’nin zorlanmasına rağmen atmosferiyle kazandığı maçlardan birisiydi.

8 dakikada 3 gol atılan ve 2-1 lik yenilgiden 4-2 lik zafere taşınan Sivasspor maçından 88 de Baroni’nin şutuyla kazanılan Mersin İdman Yurdu maçına kadar bir çok heyecan fırtınasına tanıklık etti Şükrü Saraçoğlu stadı.

47 maçlık seri Antalya maçıyla son bulurken Fenerbahçe iyi oynadığında zaten farka gittiği Kadıköy atmosferinde gününde olmadığı dönemde bile bir çok maçı zaferle tamamladı.
Fenerbahçe şu anda ligde 27 maçtır evinde kaybetmiyor. Şubat 2013’te Sivasspor’a kaybettiği maçtan itibaren başlayan seride Sarı Kanaryalar bir çok maçta zor duruma düşse de Kadıköy atmosferinde maçı çevirmeyi başardı.

24 galibiyet 3 beraberlikle bu seriyi oluşturan Fenerbahçe geçen sezon, Beşiktaş derbisinde soyunma odasına 1 kişi eksik ve 3-2 mağlup girdiği maçı stad atmosferiyle çevirirken Kasımpaşa ve Karabükspor maçlarını da kalesinde golü gördükten hemen sonra reaksiyon göstererek kazandı.
Şampiyonluk adaylarının, gününde olmadığı maçlardan 3 puan çıkartması her zaman fark yaratan detayların başında gelir. Bu sezon da istediği ritmi bir türlü bulamasa da Sarı Kanaryalar evinde zafere ulaşmayı başardı.
-reklam01-
Karabükspor önünde rakibine 2 kez yakalanan Fenerbahçe 81 de Webo’yla 3 puanı alırken, ilk yarısını berabere bitirdiği ve 10 kişi kaldığı maçta Torku Konyaspor’u da Caner’in asistleriyle devirmeyi başardı.

Stadı yenilemeye başladığı 2000 yılından bu yana Kadıköy’de tam 14 sezonu geride bırakan Fenerbahçe, taraftarı önünde bu süre zarfında sadece 14 yenilgi aldı. Galatasaray, bu süre zarfında seyircisi önünde 31 yenilgi alırken Beşiktaş ise bu periyotta ev sahibi olarak çıktığı lig maçlarında 44 yenilgi aldı. Sarı Kanaryaların belirgin ev sahibi performansı, ezeli rakiplerine ligde fark atmış durumda.

Gençlerbirliği önünde de kalesinde 81 de beraberlik golünü gören Fenerbahçe, bu gole çabuk cevap vererek olası puan kaybını engelleyerek maçı kayıpsız geçti ve haftanın en karlı takımı oldu."