En anlamlı maç...

Video yükleniyor...

Sanatçılardan oluşan Artist futbol milli takımımız, çok anlamlı bir deplasman için takım otobüsü ile İstanbul’dan Soma’ya hareket ederken, Tutkumuz Futbol olarak biz de onların bu heyecanlı yolculuğuna eşlik etmek için yanlarındaydık.

Somaspor’un Eskişehirspor ile yapacağı sezon açılış maçı öncesi rakipleri gazeteciler karmasıydı. Bol bol futbolun konuşulduğu yolculuk, bir profesyonel takımın deplasman seyahatinden farksızdı.
 
Soma’ya moral vermeye, Somalılar ile buluşmaya giden artist futbolcuların ilçedeki ilk durağı, korkunç kazada hayatlarını kaybeden madencilerin son istirahtagahı, Soma madenciler şehitliği oldu.

Tek tek mezarların başında durdular acılı yakınlarıyla madencilerin anılarını yad ettiler. Yaşanan facianın ağır bilançosu ve acının büyüklüğü, her adımda hissettiriyordu kendisini.
 
Artist futbolcuların bir sonraki durağı, Soma’nın insanı kadar sıcak ve mütevazi çay bahçesiydi. Somaspor başkanı Sinan Vardar, artist futbolcuları tek tek selamladı.
 
Soma’nın sanatçılar kadar sevinçle karşılanan bir başka misafir grubu ise Beşiktaş’ın Çarşı grubuydu.
 
Artist futbolcuları, çay bahçesindeki keyifli ve sıcak sohbet ortamından kaldırabilecek tek şey futboldu. Soyunma odasında heyecan doruğa çıkınca, Ersin Korkut’un türküsü imdada yetişti. Formalar giyildi, kramponlar bağlandı, artık sahaya çıkma zamanı gelmişti.
 
Soma Atatürk Stadı’nda tezahüratlarla karşılanan Artist futbolcular, tribünlerden gelen ilgiye güzel futbolla teşekkür ettiler.
 
Artist futbolcuların, gazeteciler karması ile yaptığı maç sürerken, stat dışında Eskişehirspor otobüsü görülünce, ilgi bir anda ekranın yıldızlarından futbolun yıldızlarına kaydı.
 
Eskişehirsporlular için de Somalılar’ın ilgisi, en büyük galibiyet sevincine eşdeğerdi.
 
Artist futbol milli takımı, gazeteciler karmasını 2-1 mağlup etti. Maç sonu röportajları için artist futbolculara mikrofonlarımızı uzattığımızda, günün en önemli pozisyonunu, Somalıların gözlerinde gördükleri heyecanlı parıltıyı anlattılar.
 
Somalılar için dizilerde, kliplerde gördükleri sanatçılarla birlikte bir gün geçirmek, mutluluktan çok, onların desteğini yanlarında hissetmenin güzelliğiydi. Artist futbolcular ise Somalılardan daha mutluydular ve artık aralarında bir sonraki ziyaretin tarihini kararlaştırmaya başlamışlardı.