Brezilya'da tarihi yeniden yazan İngiliz takımı!

Video yükleniyor...

1900’lülerin başında dünya futbolunun en iyi takımı, İngilizlerin İskoçya kulüpleri ile başa çıkabilmek için kurdukları ve dönemin en iyi futbolcularını barındıran Corinthian FC’ydi.
 
1910 yılında Sao Paulo’nun Bom Retiro bölgesinde yaşayan bir grup işçi, İngiliz Corinthian FC’nin Brezilya turnesinde şehirlerinden geçişi sırasında sahaya izini bıraktıkları oyuna hayran kaldılar ve bir takım kurup adını Corinthians koydular.
 
İngilizlerin Corinthian’ı bugün amatör liglerde mücadele ediyor. İlham verdikleri Corinthians ise Brezilya Serie A’da 6. şampiyonluğunu kutluyor…
 
Corinthians, 25 milyon taraftarı ile Brezilya’nın en popüler 2. takımı öte yandan ekonomi açısından Avrupa dışındaki en değerli futbol kulübü. Bu gücü ise elbette taraftarından alıyor.
 
Sadece evlerinde değil, Corinthians’ı gittiği her yerde gönülden takip eden taraftarların deplasman yolculuklarına verilen bir isim var; Corinthians istilası… 
 
Bu istilalar öyle efsaneleşmiştir ki, 1976’da Maracana’da Fluminense maçına çıktıkları yolculuğun görüntüleri insanın tüylerini diken diken eder. 2012’de FİFA dünya kulüpler kupası için Japonya’ya gidişleri ise bu kültürün bugün hala yaşamakta olduğunu kanıtıdır.
 
Corithians taraftarının bu sadakati lig ayrımı yapmaz… 2007’de 2. lige düştüğünde takımı yeniden ayağa kaldırıp şampiyonluğa uzanmalarının altındaki güç olurlar.
 
2008’de Serie B şampiyonluğundan sadece 3 yıl sonra, 2011’de bu kez Serie A’da Vasco de Gama’nın 2 puan önünde şampiyonluğa ulaşan Corinthians takımı maça efsane oyuncusu ve en ünlü taraftarı Socrates’in ölüm haberiyle çıkıyordu. 90 dakikanın sonunda ise Doktor’un son arzusu yerine gelmişti: “Corinthians’ın şampiyon olduğu bir Pazar günü ölmek istiyorum”
 
Futbol sahada, futbolcularla kazanılan bir oyun olsa da, efsaneleri yaratan tribünler ve gönül verenlerin hikayeleri olur… Corinthians da işte bu yüzden bir öykü kitabı gibidir ve oyunu okumak böyle bir şey olsa gerek…