Bombalar patlıyor

Video yükleniyor...

Golcü arayışını sürdüren Trabzonspor'un, Gaziantepsporlu Cenk Tosun'un transferini bitirme aşamasına geldiği öğrenildi.

Gaziantepspor'la bonservis bedeli konusunda büyük ölçüde anlaşıldığı ifade edilirken, hafta başında aradaki pürüzlerin giderileceği belirtildi. Trabzonspor'un, kırmızı siyahlı kulübü bonservis bedelini iki yıla yayılan taksitler halinde ödemeye ikna ettiği, arada teminat mektubu sorunu kaldığı gelen haberler arasında.

2010-2011 sezonunun devre arasında Gaziantepspor'a transfer olan Cenk Tosun, geride kalan 2.5 sezonda 93 maça çıkıp 30 gol atıp 17 de asist yaptı.

Cenk Tosun'un yanı sıra bir yıldız ismi kadroya katarak kombine kart satışını arttırmak isteyen Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Florent Malouda'nın transferinin bitirilmesi için kurmaylarında direktif verdiği öğrenildi.

Öte yandan 18 Temmuz'da Avrupa Ligi 2. ön eleme turunda İrlanda'nın Derry City ile karşılaşacak Trabzonspor'da teknik direktör Mustafa Reşit Akçay'ın sahaya süreceği 11'i Perşembe gününe kadar yapılacak taktik antrenmalar sonrasında belirleyeceği ifade edildi.

UEFA'ya verilen listede sol bek olarak Cech bildirilmezken, gözler bu mevkide forma giyen ve hazırlık maçlarında denenen genç futbolcu Yusuf'a çevrildi. Derry City maçında Yusuf'un forma giymesine kesin gözle bakılırken savunmada yeni transfer Aykut Demir oynayıp oynamayacağına ise perşembe gününe kadar yapılacak antrenmanlar sonrasında karar verilecek.

Forvet hattında ise fazla alternatifi bulunmayan Mustafa Reşit Akçay'ın, Henrique'ye ileri uçta şans vermesi bekleniyor.