Beşşar Esad'tan F.Bahçe'ye ziyaret

Beşşar Esad'tan F.Bahçe'ye ziyaret

Resmi bir ziyaret nedeniyle Türkiye'de bulunan Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Fenerbahçe Kulübü'nü ziyaret ederek, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nı gezdi.

Esad, gerek Türkiye'de, gerekse Fenerbahçe Kulübü'nde gördüğü sevgi ve ilginin, Suriye ve Türkiye halkları arasındaki sevgi ve muhabbetin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Türkiye ziyaretinin İstanbul ayağında, geçtiğimiz nisan ayında, Halep Olimpiyat Stadı'nın açılış töreni nedeniyle Suriye'ye gelen ve Al İttihad takımıyla dostluk maçı yapan Fenerbahçe'ye iade-i ziyarette bulundu.

Basına kapalı olarak gerçekleştirilen ziyaretin ayrıntıları daha sonra Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinden açıklandı.

ÇİÇEKLERLE KARŞILANDI
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'na gelen Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, stat girişinde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından çiçeklerle karşılandı.

Daha sonra 1907 tribününe geçen Esad, burada hazır bekleyen Fenerbahçeli futbolcular ve teknik direktör Zico ile tek tek tokalaşıp, tanıştı.
 
1907 tribününden sahayı inceleyen Esad'a, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı hakkında bilgiler verildi.

SAHAYA İNİP, TOPLA OYNADI
Daha sonra saha içine inen Esad, stadın çimlerine çıkıp, kendisi için getirilen topla bir süre oynadı.
Çimler üzerinde futbol topuna kafa vuran ve şut çeken Esad, daha sonra maraton tribününe geçti.
Koridorlardaki fotoğrafları inceleyen Esad, FB TV'de canlı yayına da çıktı. Canlı yayında soruları yanıtlayan Esad, futbolun bir halk oyunu olduğunu belirtip, gördüğü ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"DİLERİM FENERBAHÇE DAHA İLERİLERE GİDER"
Beşşar Esad, "Futbol hem Türkiye'de, hem de Suriye'de çok seviliyor. Bugün hem Türkiye'de, hem İstanbul'da, hem de kulübünüzde gördüğüm sevgi ve muhabbeti, iki ülke arasındaki sevgi ve muhabbetin bir göstergesi olarak görüyorum" dedi.

Kendisinin de bir süre futbol oynadığını hatırlatan Esad, "Ancak dizimdeki sakatlık nedeniyle futbolu bırakmak zorunda kaldım. O nedenle bu ziyaret beni duygulandırdı. Bu ziyaret siyasi sorunlardan bir süreliğine de olsa sıyrılmamıza neden oldu. Öğrendiğim kadarıyla Fenerbahçe şu anda 5. sıradaymış. Dilerim daha ilerilere gider. Temenni ediyorum ki ileride Suriye ve Türk takımlarının beraber oynayacağı ligler düzenlenir" diye konuştu.

MÜZEYİ DE GEZDİ
FB TV'deki canlı yayından ayrılan Beşşar Esad, daha sonra Fenerbahçe Müzesi'ni gezdi.

Burada Fenerbahçe Kulübü'nün tarihi, Suriye ziyareti ve Al İttihad takımıyla yapılan maçla, yıllar önce gerçekleştirilen Suriye turnesi hakkında bilgiler alan Esad, daha sonra kulüp binasına geçti.

Kulüp binasında, başkan Aziz Yıldırım, Esad'a çeşitli hediyeler verdi. Yıldırım, Suriye'de bir futbol okulu açma düşüncesini Esad'a açınca, Esad da bu konuda Suriye Futbol Federasyonu Başkanı'na direktif vereceğini iletti.
Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Beşşar Esad, daha sonra kulüpten ayrıldı.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise, Esad'ın iki ülke arasındaki dostluğun bir göstergesi olarak Fenerbahçe Kulübü'nü ziyaret ettiğini belirterek, "En üst düzeyde yapılan bu ziyaret, iki ülke arasındaki ilişkileri en üst düzeye getirecektir" dedi