Beşiktaş'ta 'Bayern' modeli!

Video yükleniyor...

Beşiktaş, Türkiye'de alışık olmadığımız ve görülmemiş bir hamle gerçekleştirerek, Gaziantepspor'un genç forveti Cenk Tosun'u sezon sonundan başlamak üzere renklerine bağladı.

Bir süredir gündemindeki Cenk Tosun ile transferi konusundaki girişimlerini sürdüren Beşiktaş, kırmızı siyahlı kulüple sözleşmesi 30 haziran'da sona erecek 22 yaşındaki genç futbolcu ile anlaştı. Siyah beyazlı kulüp, Cenk ile sezon sonundan başlamak üzere 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Cenk'in Beşiktaş'a transferinin benzerlerini Almanya'da Bayern Münih gerçekleştirdi. Bayern münih, 23 Nisan 2013'te Borussia Dortmund forması giyen Mario Götze ile anlaşmış, sözleşmesindeki 38 milyon euroya serbest kalır maddesinden yararlanarak, genç orta saha oyuncusunu sezon bitiminin ardından 1 temmuz 2013 itibariyle renklerine bağlamıştı.

Bayern Münih bugün de Borussia Dortmund ile sözleşmesi sezon sonunda dolacak Robert Lewandowski ile 5 yıllık anlaşma yaptı. Sezon sonuna kadar Dortmund forması giyecek olan genç santrfor, 1 Temmuz 2014'ten itibaren Bayern Münih kadrosuna dahil olacak.   

Beşiktaş yeni transferleri Jermaine Jones ve Dany'nin de katılımıyla hafta sonu Gaziantepspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürürken teknik direktör Slaven Biliç, transferleri değerlendirdi.

Hırvat teknik adam, siyah beyazlı yönetimin yaptığı transferlerden memnun olduğunu dile getirirken, "Özellikle sezon sonundan itibaren takıma katılacak Cenk Tosun transferi çok iyi bir hamle. Hem iyi, hem de Türk oyuncu. Cenk Beşiktaş'a çok yararlı olacak bir futbolcu" dedi.

Biliç, şampiyonluk yarışı ve rakiplerinin puan kayıplarıyla ilgili ise "Fenerbahçe ve diğer rakiplerimizin aldığı sonuçlar beni fazla ilgilendirmiyor, biz kendi işimize bakıyoruz. Maçlarımızı kazanıp ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz . Bunun sonu şampiyonluğu mu getirir bilemem ancak Şampiyonlar ligi'ne katılmayı hedefliyoruz" değerlendirmesi yaptı.

Sakatlıkları bulunan tolga ve ersan ile sivok çalışmada yer almadı. Çalışmaya katılan Hugo Almeida ise ağrıları artınca tedbir amaçlı antrenmanı yarıda bıraktı.