Beşiktaş'ın yeni transferi Ernest Muci kimdir?

Video yükleniyor...

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, Legia Varşova forması giyen Ernest Muci'yi kadrosuna kattı. Bu gelişme sonrasında futbolseverler 'Ernest Muci kimdir, nereli, kaç yaşında? Ernest Muci hangi mevkide oynuyor, hangi takımlarda oynadı?' gibi sorular sormaya başladı. Tüm bu soruların cevabı haberimizde...

Ernest Muci kimdir, nereli, kaç yaşında?

Ernest Muci, 19.03.2001 tarihinde Arnavutluk'un Tiran kentinde dünyaya geldi. 1.80 boyundaki Arnavut futbolcu, futbola ülkesinin FK Dinamo takımının altyapısında başladı. 

Dinamo'da kısa sürede gösterdiği performans ile ülkesinin güçlü takımlarından Tirana'ya transfer olan Muci, Tirana'nın A Takımı ile toplamda 64 karşılaşmaya çıktı. Muci, bu karşılaşmalarda 20 gol ve 5 asistlik performans sergiledi. 

2020/21 sezonunun devre arası transfer döneminde Tirana'dan Legia Varşova'ya transfer olan Muci, bu takımda istikrarlı bir performans sergiledi. 

Legia Varşova forması ile 114 karşılaşmaya çıkan Muci, 21 gol ve 10 asistlik katkı sağladı. 

Legia'da gösterdiği performans ile milli takım kapısını da aralayan Muci, Arnavutluk Milli Takımı ile 7 maça çıktı ve 2 kez gol sevinci yaşadı. 

Ernest Muci hangi mevkide oynuyor?

Ernes Muci, on numara mevkisinde oynayan bir futbolcudur. Genç futbolcu, aynı zamanda santrfor ve sol kanat mevkilerinde şans bulması halinde de katkı verebilmektedir. 

Ernest Muci hangi ayağını kullanıyor?

Ernest Muci, her iki ayağını da güçlü şekilde kullanabilmektedir. 

Ernest Muci'nin kaç kupası var?

Ernest Muci, Tirana ile Arnavutluk şampiyonluğu, Legia ile Polonya şampiyonluğu, Polonya Kupası ve Polonya Süper Kupası şampiyonluğu yaşadı. 

Muci, 2019/20 sezonunda Tirana forması ile Arnavutluk Kupası'nda attığı 5 golün ardından turnuvada 'gol kralı' ünvanının da sahibi olmuştur. 

Ernest Muci'nin ensesinde bir kartal dövmesi de bulunmaktadır.

TRENDYOL SÜPER LİG ÖZETLERİ İÇİN TIKLAYIN