Beşiktaş'ın Arjantinli yıldızı Sosa ile çok özel!

Video yükleniyor...

Kara Kartal’ın Arjantinli yıldızı Jose Sosa, Süper Lig’de adım adım yürüdükleri hedefe çok yaklaştıklarını söyledi ve ekledi: Huzurla şampiyonluğa...

Özellikle sezonun ikinci yarısındaki performansıyla Kara Kartal’ın çıkışına büyük katkı sağlayan Jose Sosa, Beşiktaş’taki günleri ve özel yaşamıyla ilgili olarak suskunluğunu bozdu.

30 yaşındaki Arjantinli, Four-Four-Two dergisinin Mayıs sayısında Recep Özerin ve Hilal Gülyurt’un sorularını yanıtladı.

İşte Tangocu’nun sözleri...

‘Bebek işinde profesyonelim’

“Baba olduktan sonra uyku problemi yaşadığım doğru. Çok az uyuyorum ve bütün hafta bunun yorgunluğunu çekiyorum. Maçtan önceki gün kampa girdiğimizde bütün haftanın acısını çıkarıyorum ve iyi dinlenerek, maça konsantre olarak sahaya çıkıyorum. Gecenin 4’ünde kalkıp mamalarını yediriyorum ama bundan hiç şikayetçi olmuyorum. Ben de onlarla zaman geçirirken mutlu olduğum için fiziki yorgunluğum sahaya yansımıyor. Bezlerini değiştirme konusunda eskiden ‘Hayatta yapmam!’ diyordum ama zamanla anladım ki sizin parçanız olduğunda bundan kesinlikle tiksinmiyormuşsunuz. Bu konuda artık profesyonelim!”

'Artık frene basamayız'

“Takımda hepimiz şampiyonluk rüyasını gerçekleştirmek için çok sıkı çalışıyoruz. Ligin bitmesine sayılı günler kaldı ama stresli olmaktan ziyade huzurluyuz. Çünkü buraya kadar elimizden gelen her şeyi yaptık. Bu noktadan sonra frene basamayız, devam etmemiz lazım. Şampiyonluk için planlar yapmak yerine, kazandığımız maçları kutlamayı tercih ediyoruz. Sivasspor maçını kazandıktan sonra soyunma odasını görmeniz lazımdı. Kalan maçlarımızda da bunun olması için çalışıyoruz. Şampiyonluğa yaklaştıkça bu sevincimiz daha da katlanacak.”

'İsimlerini hatırlamıyorum'


“Son 2 sezonda ev sahibi olarak oynadığımız statların isimlerini bile artık hatırlayamıyorum ama Bursaspor maçını hayatım boyunca unutmayacağım. Hepimiz o maçtan büyük keyif aldık. Taraftarlar da aynı şekilde... Finale doğru giderken öyle bir atmosferde oynayacak olmak bize çok iyi gelecek.”

‘Önce forma sonra başarı geldi’
“Hazırlık döneminde ufak tefek ağrılarımdan dolayı sezona çok iyi başlayamadım. Ondan sonra sağlık ekibimizle, antrenörlerimizle ve hocamızla oturup konuştuk. Sakatlıklardan kurtulduktan sonra da kadroya girmem kolay olmadı. Sezona benim yerime ilk 11’de başlayan arkadaşlarım ben iyileşene kadar çok iyi işler çıkarmıştı. Bu yüzden formumu geri kazanmak için gerekli dakikaları almam biraz sürdü. Sonradan maç devamlılığımı yakalayınca gerçek performansımı ortaya koymaya başladım ve devam ettim.”

'Takım iyi değilse...'


“Her zaman daha iyi olmaya çalışıyorum ama halimden de memnunum. Geçen seneden başlayan ve yükselen bir form grafiğim var, bunun devamı için çalışıyorum ama asla tek başıma olduğumu sanmayın! Ben ne kadar iyi olursam olayım, takımım iyi olmadığı sürece işe yaramayacak. Ben iyi olsam da takım iyi olmadığı sürece tatmin olamam.”

'Maradona'dan ilham aldım'


“Çocukluğumda ilgiyle takip ettiğim 2 futbolcu vardı. Tabii ki başta Maradona! Ondan sonra da benim için Enzo Francescoli gelir. İkisi de bana pozisyonum için çok ilham vermiştir. Futbolcu çıkartmalarının olduğu albümler yapar, onları ilk sayfaya koyardım. Bir dergide ikisinin frikik kullanma konusundaki özelliklerini yazmışlardı, benim için çok etkileyiciydi.”

‘Dünya Kupası benim rüyam’

“Tabii ki Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak istedim, kazanamadım ama yaklaştım. Bundan sonra geriye Dünya Kupası’nda forma giymek kalmıştı, ona da yaklaştım. Rüyaların bittiğinde bitersin. Benim için de öyle, her zaman kurulacak bir rüyam vardır.”

Sosa'dan inciler

"Hayatımdaki en önemli tecrübe Almanya’da edindiğimdi. Sadece futbolculuğumun değil, bugün tanıdığınız Sosa’nın da sağlam temellerini Almanya’da attım.”

"Estudiantes’teyken Valencia ve Bayern Münih’ten teklifler almıştım. Son ana kadar düşündüm ve zor olanı seçtim çünkü zor olan şeyleri yapmayı seviyorum.”

"Bu sezon, geçen sezona göre daha iyiyiz. Kadromuzda çok büyük değişiklikler olmamasına rağmen Şenol Güneş çok iyi bir iş çıkarıyor, her şeyin en iyisini yapıyor.”

"Estudiantes’te benim için en özel an, şampiyon olduğumuz maçtı. Bu zaferi Boca Juniors’la oynadığımız maçta kazandığımız için galibiyet çok daha tatlı geldi!”

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Spor Toto Süper Lig

Beşiktaş Haberleri
 

Puan Durumu