Ve Kartal havlu attı...

Ve Kartal havlu attı...

undefined

Beşiktaş, Torje'nin kornerden attığı golle Konyaspor'a 1-0 mağlup oldu, şampiyonluk yarışına matematiksel olarak havlu attı. Öte yandan bu skorla Galatasaray da Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı garantiled.
 
Maça istediği gibi başlayamayan Beşiktaş, ileri uçta organize olmakta zorlandı. Siyah beyazlılar adına ilk ayrının tek pozisyonu 39'da gelirken Demba Ba karşı karşıya pozisyonda keleci Kaya'yı geçemedi.

İkinci yarıda ise daha hareketli bir Beşiktaş vardı. Devrenin başında Demba Ba ve Olcay'ı oyundan alan teknik direktör Biliç Kerim Frei ve Cenk Tosun'u sahaya sürdü. Galibiyet golü için yüklenen siyah beyazlılar çok ilginç bir golü kalesinde gördü. 

Dakikalar 81'i gösterirken Torje'nin kullandığı köşe vuruşunda top doğrudan kaleye gitti ve Beşiktaş ağlarıyla buluştu.

Bu ilginç golle geriye düşen siyah beyazlılar beraberlik için vites arttırsa da kalan dakikalar gol için yeterli olmadı ve Konyaspor maçı 1-0 kazandı. 

Bu sonuçla 66 puanda kalan Beşiktaş, bitime 2 hafta kala şampiyonluk şansını matematiksel olarak kaybetti. Konyaspor ise 44 puana yükseldi.

Beşiktaş: 0 - Torku Konyaspor: 1

Stat: Osmanlı 
Hakemler: Mustafa Kamil Abitoğlu, Bülent Gökçü, Adil Sinem 

Beşiktaş: Günay Güvenç, Opare, Sivok, Atınç Nukan, Motta, Necip Uysal, Tolgay Arslan (Dk. 73 Hutchinson), Sosa, Mustafa Pektemek, Olcay Şahan (Dk. 46 Kerim Frei), Demba Ba (Dk. 60 Cenk Tosun)

Torku Konyaspor: Kaya Tarakçı, Ömer Ali Şahiner, Ali Turan, Vukovic, Mehmet Uslu, Volkan Fındıklı (Dk. 78 Mahlangu), Torje, Ali Çamdalı, Mehmet Güven, Djalma (Dk. 88 Kokalovic), Rangelov (Dk. 64 Hasan Kabze) 

Gol: Dk. 80 Torje (Torku Konyaspor)

Sarı kartlar: Dk. 60 Opare (Beşiktaş), Dk. 71 Torje (Torku Konyaspor)