Beşiktaş-Gaziantepspor maçının özeti burada

Video yükleniyor...

Süper Lig'de Beşiktaş 2016'yı galibiyetle kapattı. Geçen hafta ilk yenilgisini Kasımpaşa'dan alan Kara Kartal, lider Başakşehir'in puan kaybettiği haftada hata yapmadı.

Spor Toto Süper Lig'de 16. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Gaziantepspor'u 1-0 mağlup etti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Gaziantepspor maçında, son Kasımpaşa mücadelesine göre ilk 11'de tek değişiklik yaptı. Ligin 15. haftasında Kasımpaşa'ya 2-1 mağlup olan siyah-beyazlı takımın deneyimli çalıştırıcısı, Adriano Correia'nın sarı kart cezalısı olmasından dolayı zorunlu olarak bir değişikliğe gitti. Cezası nedeniyle geçen hafta kadroda yer almayan Marcelo Guedes, Gaziantepspor maçında savunmanın göbeğindeki yerine döndü. Marcelo, Luiz Rhodolfo ile stoperde şans bulurken, genelde bu mevkide oynayan Dusko Tosic ise Adriano'nun yokluğunda savunmanın soluna geçti.

Gaziantepspor'un yeni teknik direktörü İbrahim Üzülmez, bu sezonun ilk yarısında eski takımı Beşiktaş'a ikinci kez rakip oldu. Sezona Gençlerbirliği teknik direktörü olarak başlayan Üzülmez, bu kulüple yollarını ayırdıktan sonra Gaziantepspor'un başına geçti. Beşiktaş, Üzülmez'in görev yaptığı dönemde deplasmanda Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kalmıştı.

Beşiktaş'ın hakimiyetinden geçen ilk yarıda siyah beyazlılar aradığı golü 41. dakikada buldu. Hutchinson'ın pasıyla ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Aboubakar, sol ayağıyla uzak direğe doğru vurdu ve meşin yuvarlak filelerle buluştu. Kamerunlu golcü ilk yarının skorunu belirlerken konuk takım Ghillas'ın bir pozisyonu dışında Beşiktaş'ın kalesinde etkili olamadı.

İkinci yarıya etkili başlayan konuk takım Ghillas ile girdiği peşpeşe pozisyonlardan yararlanamadı. Hücumda istediği performansı sergilemeyen Kartal, 77. dakikada farkı ikiye çıkarma fırsatı yakaladı. Aboubakar ceza sahasında Barış ile girdiği hava topu mücadalesinde yerde kaldı ve maçın hakemi Serkan Çınar penaltıya hükmetti. Beyaz noktanın başına geçen Oğuzhan'ın vuruşunu Gökhan Değirmenci çıkardı.

Böylece Vincent Aboubakar'ın golüyle Gaziantepspor'a 1-0 üstünlük kuran Beşiktaş, 35 puana yükselerek Medipol Başakşehir ile puan farkını bire indirdi. Gaziantepspor ise 11 puanda kaldı.

BEŞİKTAŞ-GAZİANTEPSPOR: 1-0
STAT: Vodafone Arena
HAKEM: Serkan Çınar

BEŞİKTAŞ: Fabricio, Gökhan Gönül, Marcelo, Rhodolfo (Dk. 71 Beck), Tosic, Hutchinson, Tolgay Arslan (Dk. 53 Gökhan İnler), Cenk Tosun (Dk. 89 Kerim Frei), Oğuzhan Özyakup, Quaresma, Aboubakar
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

GAZİANTEPSPOR: Gökhan Değirmenci, Rajtoral, Barış Yardımcı, Musa Nizam, Van Hintum, Abdülkadir Kayalı, Fatau, İlhan Parlak (Dk. 63 Angan), Muhammed Ildiz (Dk. 71 Doğanay Kılıç), Kangwa (Dk. 86 Orkan Çınar), Ghilas
TEKNİK DİREKTÖR: İbrahim Üzülmez

GOLLER: Dk. 41 Aboubakar (Beşiktaş)
SARI KARTLAR: Dk. 82 Kangwa, Dk. 90 Musa Nizam (Gaziantepsp

Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor?

Trabzonspor - Fenerbahçe maçı canlı izle


Galatasaray - Aytemiz Alanyaspor maçı canlı izle


Akhisar Belediyespor - Konyaspor maçı canlı izle

Antalyaspor - Kasımpaşa maçı canlı izle