Bengisu Avcı: "Bunu başaran ilk ve tek Türk kadını olmayı istiyorum"

Video yükleniyor...

Gıda takviyesi markası Sidrex, ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı'ya sponsor oldu.

İzmir'de bir otelde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Bengisu Avcı, firma ile çıktığı yolculuktan çok mutlu olduğunu söyledi.

7 açık su kanalının yüzerek geçildiği "Okyanus Yedilisi"nin bir meydan okuma olduğunu hatırlatan Bengisu Avcı, "Her biri 35-40 kilometrelik parkurları, 8-10 saat aralıksız yüzerek geçiyoruz. Burada bizden istenen, her zaman en doğal halimizle suya girmek. Yarışma esnasında yüzdürücü veya termal mayolar, tempo verici cihazlar, soğuktan koruyucu ekipmanlar kullanamıyoruz." dedi.

Bengisu Avcı, 7 açık su kanalından Manş Denizi, Catalina, Cebelitarık ve Cook boğazlarını geçtiğini hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Geriye Molakai, Kuzey Kanalı ve Tsugaru kaldı. Molakai için ay sonunda Hawaii'ye gidiyorum. Eylül ayında Kuzey Kanalı geçişim var. 2025’de ise Tsurgaru’yu geçip dünyada bunu başaran ilk ve tek Türk kadını olmayı istiyorum. Türk kadınları her şeyin en iyisini, en güzelini ve en zorunu yapabilir. Damarlarımızda bunu başaracak asil bir kan var. Sidrex’in desteğini bu süreçte yanımda hissetmek bana bambaşka bir güç veriyor. Gerçekten çok zor bir spor yapıyorum. Soğuk su, dev dalgalar, rüzgar, akıntı, her şeyle mücadele ediyorum. Başaramazsam hikayemi kimse duymayacak. Yaşadığım zorlukları kimse bilmeyecek. Hep bu duygularla yürüyorum. Ama artık yalnız değilim ve bu gerçekten tarif edilemeyecek kadar güzel bir duygu."