Başka kulüp üyeliği yasak!

Başka kulüp üyeliği yasak!
Bursaspor'un 17 Haziran'da yapılan olağanüstü genel kurulunda, 222 üyenin imzasıyla verilen değişiklik yönergesi doğrultusunda kulüp üyeliğiyle ilgili yapılan tüzük değişikliği açıklandı.

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, "başka bir kulübe üye olanların yapılan tebliğin ardından diğer kulüp üyeliğinden istifa etmemeleri halinde Bursaspor üyeliğinden atılacağı" bildirildi.

"Genel kurul üyelerimizin dikkatine" başlığıyla yer alan açıklama şöyle:

"17 Haziran 2013'te gerçekleşen Bursaspor Kulübü Derneği Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda alınan karar gereği tüzüğümüzde değişiklik yapılmıştır. Toplantıda kabul edildiği üzere, tüzüğümüzün 9. maddesinin 2. paragrafı aşağıdaki şekilde değişmiştir.

Tüzüğümüzün 9. maddesinin 2. paragrafının önceki hali:

'Üyeler, Bursa kulüpleri dışında, aynı ya da daha üst profesyonel liglerde oynayan takımı olan başka herhangi bir kulübe üye olamazlar ancak 06.02.2006 gününden önce bu kulüplere üye olan üyelerin hakları saklıdır. Bu tür kulüplere üye olan ya da üyeliği sonradan ortaya çıkan üyelerin üyelik kaydı yönetim kurulu kararı ile silinir.'

Tüzüğümüzün 9. maddesinin 2. paragrafının yeni hali:

a- Bursa kulüpleri dışında aynı ya da daha üst profesyonel liglerde oynayan takımı olan başka herhangi bir kulüpte üye olanların üyelik kaydı yönetim kurulu kararı ile silinir.

b- Geçici madde: Bu değişiklik tarihinden itibaren başka kulüpte de üyeliği bulunan üyelere yapılacak tebliğden itibaren 1 ay içinde diğer kulüp üyeliğinden ayrılmaları, aksi halde üyelikten çıkartılacakları yazılı ihtar edilir."