"Baros, Ümit Karan'ın hızlısı..."

"Baros, Ümit Karan'ın hızlısı..."

LİG TV'nin lokomotif programlarından biri olan Şansal Büyüka ile Dobra Dobra Turkcell Süper Lig'in başlamasının ardından ekranlarımızı renklendirmeye kaldığı yerden devam ediyor.

Ömer Güvenç'in sorularını yanıtlayan LİG TV Genel Müdürü Şansal Büyüka takımlarımızın Avrupa Kupaları'ndaki şanslarını değerlendirirken yapılan transferleri de masaya yatırdı. Baros'u ezbere bildiğini söyleyen Büyüka Çek futbolcuyu "Ümit Karan'ın daha hızlısı ve hareketlisi" olarak nitelendirirken hem F.bahçe'nin hem de G.saray'ın tur atlayacağına inandığını kaydetti. Duayen gazeteci aynı zamanda Turkcell Süper Lig'in ilk haftasını da değerlendirdi.

Ligtv.com.tr'nin programdan derlediği açıklamalar şöyle:

"G.SARAY'IN ŞANSI YÜZDE 51"
Ligin heyecanı Avrupa'ya kaydı. 2-2'den sonra G.Saray'ın tur şansından umutsuzluğa kapılmıştım. Ama Kewell'ın oynadığı futbol beni umutlandırdı. Ben G.Saray'ın Bükreş'te tur atlayacağını düşünüyorum. Çok iyi bir kadrosu var G.Saray'ın. G.Saray'ı ciddi biçimde şanslı görüyorum. Ama G.Saray defans güven kaybı veriyor. Servet henüz form tutamadı. Defansta bazı sorunlar var ama G.Saray bu turu geçer. Defans iyi oynarsa G.Saray tur atlar. Servet bu seneye iyi başlayamadı. Servet tribüne oynamaya ihtiyacı yok. G.Saray taraftarı onu çok seviyor. Aykut da Orkun da iyi kaleci. Aykut'un bu süreçte psikolojik olarak yıprandığını ve kalede tedirgin olduğunu düşünüyorum. Orkun da uzun zamandan beri yok. Orkun'dan çok katkı geleceğini sanmıyorum. Bunlara karşın Sevilla'nın yedek kalecisini alıyorsunuz. G.Saray bana göre bu kaleci transferinde hata yaptı. Onu da oynatamıyorsun. G.Saray'ın forvet sorunu da yok. Son derece iyi forvetleri var. Nonda'yı çok beğeniyorum. Gözümü kaparım ilk 11'de ilk olarak Arda'yı koyarım. Bu benim görüşüm. Herkesi geçerim ama ilk olarak Arda derim. Hasan olağanüstü bir oyuncu ama çok top tutuyor. Bu yüzden çok şey kaybetti. Ayrıca aşırı sinirli, agresif. Bu da takıma zarar veriyor. Hasan da bunu biliyor ama hırsını sinire döndürüyor. Tek top oynayabilse çok katkıları olabilecek. Son olarak G.Saray'ın tur şansı yüzde 51.

"ÜMİT KARAN'IN HIZLISI"
Bu transfer gerekliydi. Baros Avrupa'nın en önemli golcülerinden biri. Yaşı da genç. Onu ezbere biliyorum. Ümit Karan'ın daha hızlısı, daha hareketlisi... Bizde savunmalar ağır oynar. Baros bu savunmaları peynir ekmek gibi yer. İlk özelliği hızlı olması. Baros çok iş yapar. Ama endişem de var. Yaşı genç ama son yıllarda kariyerinde büyük düşüş var. Lyon'da etkili olamadı. Portsmouth'ta gol atamadı. Kezman'ın gelişi gibiydi... Aynı özellik Baros için de geçerli. Başlangıç çok önemli. İyi başlarsa önemli işler yapar. İstikbalini Kezman gibi görmek istemem.

"F.BAHÇE BİRBİRİNİ TAMAMLAYAMIYOR"
Ben Fenerbahçe'nin oynadığı futbolu beğenmiyorum. Güiza'ya yapılan eleştirileri de tasvip etmiyorum. Parayı eleştirebilirsiniz ama ona balon diyemezsiniz. İspanya milli takımında onu izlemedik mi. Adam Torres'in alternatifi. Her maçta Aragones onu soktu. Güiza kendini göstermedi mi. Sen Güiza'yı topla buluşturamazsan adam ne yapsan. Antep maçında ilk top ayağına 38.dakikada değmiş. toplamda ise 3 kez. Uğur 2 orta. Kazım ise hiç orta yapmamış. Adam nasıl gol atsın. MTK maçında bundan farklı değildi. Rakip kötüydü. Orta alana bir futbolcu almakla bu iş düzelmez. Zamanında nasıl bir orta sahan vardı. Appiah, Aurelio, Deniz... Bir de şimdikilere bak. Alex'e Emre'ye kötü diyene Allah çarpar. Fenerbahçe'de iyi oyuncular var ama takım olarak kötü. Fenerbahçe'de futbolcular birbirini tamamlayamıyor. Bu da yönetimin görevi. Ben Aragones'i hep belli kalıplara kalmasından dolayı eleştiriyorum. Koy Önder'i önüne de Gökhan'ı koy. Gökhan 50 defa bindirme yapar. Aziz Yıldırım'ın futbolu bildiğine inanıyorum.Kazım böyle oynayacaksa onun yerine Burak oynayabilir. Fenerbahçe bu turu geçer taraftarının da katkısıyla. elenirse Türk Futbolu adına büyük bir darbe olur. Kaleci Serdar'ı, Aurelio'yu F.Bahçe kolay kaçırdı.

"COLİN'DEN F.BAHÇE'YE HAYIR GELMEZ"
Gökhan Gönül'ün olmayışını Fatih Terim içi yanıyor şeklinde değerlendirmişti Euro 2008'de. Sakat sakat oynaması Gökhan'ı yıprattı. Şili maçında takımın en kötüsü Gökhan'dı. Arkasına 20 top kaçırdı. Biz eski Gökhan'a alışmısız. Zamanında nasıl kanatlardan bindirirdi. Haklısız da etmeyelim her maç ondan böyle performans beklenmez ama Gökhan'ın performansı çok düştü. Bana göre sakatlıktan sonra büyük düşüş yaşıyor.

Colin Kazım'a gelelim. MTK maçında takımı ayağa kaldırdı. EURO 2008 kadrosu açıklandığında büyük tepki görmüştü ama Terim büyük oyuncu dedi. İyi işler yaptı takımda. Antep maçına bakıyorsun tanınmaz halde. Demekki istikrar yok. Sorumluluk alan bir futbolcu değil. Dünya yansa umrunda değil Bir de seneye İngiltere'ye gideceğim demiş. En önemlisi ise oyun disiplini sıfır. Colin'den F.Bahçe'ye hayır gelmez.

Beşiktaş'ın tur şansını konuşmaya bile gerek yok. Futbolun şakası yok derler ama bizim takımlarımızı küçümsemeyelim. Beşiktaş son derece rahat geçer turu.

"İNSANLIK SUÇU GİBİ"
Benim en çok sıkan olay Antalya'nın zeminiydi. Futbol Federasyonu'nun yerinde olsm düzelmeden stat o stada maç vermem. Antalya Belediyesi'ni de kınıyorum. Bakamıyorsanız almayın. Amatör kümede yok bu statlar. Bu stadı düzeltecekler.

Ve Demirören'i hali... İnanılır gibi değil. Bu insanlık suçu gibi. Bir başkan protokolde maç izleyemeyecek mi. Neymiş sigaranın yasak olduğu yerde validen izin alarak sigara içmiş. Bundan rahatsız olanlar da tepki göstermiş. Menderes Türel gibi çağdaş bir isim bu işi mutlaka çözmeli. Bu arada Antalya'dan kim ayrılırsa paramızı alamadık diyor. Bu konu hakkında da konuşmak isterim onunla.

"TRABZON'SUZ LİG YARIŞI OLMAZ"
Haftanın alkışlanacak olayı Beşiktaş'ın galibiyeti. G.Antep'in performansını çok beğendim. Umarım Sivas gibi renk katarlar. Trabzon'un dirilişinden çok memnunum. Trabzonsuz lig yarışı olmaz. Ligimizi küçümsemeyelim. Konya-A.Gücü maçı çok zevkliydi. Bursa Ankara'da çok iyi oynadı. Bu hafta neredeyse füzeler NASA gibiydi. Türk futbolcusu şut atsın isterse dağlara taşlara gitsin. İyi mücadeleler vardı. 

(Ligtv.com.tr)