Şen ola Trabzon

Şen ola Trabzon









Geçen hafta İnönü'de Beşiktaş'ı mağlup eden Trabzonspor, Sivasspor karşısında ikinci yarıda sonuca gitti. İlk yarıyı 1-0 geride kapatan Karadeniz Fırtınası Alanzinho ve Volkan'n golleriyle sonuca ulaştı, peşpeşe 2. galibiyetini aldı: 2-1

Beşiktaş'ı deplasmanda 2-1 mağlup eden Trabzospor yeni galibiyet serisine başlatmak için Sivasspor karşısına çıktı. Bordo mavili ekipte zorlu maç öncesi önemli eksikler göze çarptı.Bordo-mavili takımda uzun süredir sakatlıkları bulunan Vittek ve Glowacki'nin yanı sıra Zokora ve Olcan da karşılaşmaya yettirilemeyerek, 18 kişilik maç kadrosunda yer alamadı. Glowacki'nin yokluğunda stoperde teknik direktör Şenol Güneş, Mustafa Yumlu ve Celustka arasındaki tercihini, Çek oyuncudan yana kullandı. Zokora'nın yerine Aykut, Olcan'ın yerine ise Henrique ilk 11'de yer buldu.

Ligde son 4 maçını kazanamayan Sivasspor ise play-off sıralamasında yer bulmak için Trabzon'dan puan veya puanlarla dönme peşindeydi. Avni Aker'de yapılan mücadelenin ilk bölümüne hızlı başlayan Trabzonspor, Burak'ı gol yollarında buluşturamayınca pozisyon üretmekte zorluk çekti. Dakikalar ilerledikçe oyunda dengeyi sağlayan Sivasspor 37. dakikada golü buldu. Savunmanın bir anlık hatasını iyi değerlendiren Pedriel, Sivasspor'u Trabzon'da 1-0 öne geçirdi. Golden sonra Karadeniz ekibi Adrian ile net bir fırsatı değerlendiremeyince konuk takım ilk yarıyı 1-0 önde kapattı.

Trabzonspor ikinci yarıda pozisyon bulmakta güçlük çekti. Oyunu rakip alanda oynayan bordo mavililer bir türlü rakibinin kilidi açamadı. 65. dakikada maçın kırılma anı yaşandı. Mehmet Nas'ın ceza sahası içine çevirdiği topu Eneramo altı pastan dışarıya yolladı. 66. dakikada Şenol Güneş Adrian'ı oyuna alırken hafta için sözleşmesini uzatan Alanzinho'yu oyuna sürdü. Değişiklikten 2 dakika sonra Brezilyalı oyuncu Halil'den aldığı topu ağlara gönderdi.

Golün moraliyle rakibinin üstüne galibiyet sayısı için giden Karadeniz Fırtınası Halil ile inanılmaz bir fırsatı harcadı. Dakikalar ilerledikçe baskıyı artıran Trabzonspor, 81. dakikada Volkan Şen ile golü buldu. Sivasspor'un riske aldığı kontraataklarla pozisyon bulan Trabzonspor, 87. dakikada penaltı kazandı. Kendisine yapılan penaltıyı değerlendirmek için topun başına geçen Burak Yılmaz, kaleci Atilla'yı geçemedi.


Böylece peşpeşe ikinci galibiyetini alan Trabzonspor, 52 puana yükseldi. Galibiyet hasreti 5 maça çıkan Sivasspor ise 43 puanda kaldı.
(Ligtv.com.tr)

TRABZONSPOR-SİVASSPOR: 2-1
STAT: Hüseyin Avni Aker
HAKEM: Kuddusi Müftüoğlu

TRABZONSPOR:
Tolga, Serkan, Giray, Celustka, Cech, Volkan(Dk. 85 Mustafa), Aykut, Colman, Adrian (Dk 67 Alanzinho), Henrique(Dk. 57 Halil), Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

SİVASSPOR: Atilla, Cerny, Navratil, Rajnoch, Kağan, Kadir, Kıvanç(Dk. 46 Mehmet Nas), Erman, Grosicki(Dk. 83 Kamil), Pedriel(Dk. 74 Rada), Eneramo
TEKNİK DİREKTÖR: Rıza Çalımbay

GOLLER: Dk. 37 Pedriel, Dk. 68 Alanzinho, Dk. 81 Volkan Şen
SARI KARTLAR: Dk. 57 Kağan, Dk. 57 Volkan, Dk. 76 Rajnoch, Dk. 78 Rada

İLK YARIDAN DAKİKALAR
2. dakikada Adrian'ın ceza alanı dışından sert şutunda kaleci Atilla, iki hamlede topu kontrol etti.

7. dakikada Erman'ın ceza alanı yayı üzerinden vuruşunda, top kaleci Tolga'da kaldı.

16. dakikada Henrique'nin topuk pasında ceza alanı içinde topu kontrol eden Serkan'ın şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

22. dakikada sağdan ceza alanına giren Kıvanç'ın pasında uygun durumdaki Eneramo kötü bir vuruş ile topu üsten auta gönderdi.

30. dakikada Sivasspor ceza alanı içinde oluşan karambolde önce Volkan Şen, ardından da Burak topu kaleye gönderemeyince, savunma araya girerek tehlikeyi uzaklaştırdı.

GOL 37. dakikada Kağan'ın şutunda, savunmada Giray'dan dönen topu Pedriel, sol çaprazdan güzel bir vuruşla kaleci Tolga'nın solundan filelerle buluşturdu.

41. dakikada Serkan'ın pasında, ceza alanı içindeki Adrian'ın şutunda, savunmaya çarpan top az farkla üstten kornere gitti.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR
46. dakikada ceza alanına doğru sokulan Aykut'un şutunda kaleci Atilla yerden gelen topa sahip oldu.

48. dakikada sağ çaprazdan ceza alanına giren Eneramo'nun şutunda top yandan auta çıktı.

65. dakikada Mehmet Nas'ın ortasında, ceza alanı içindeki Eneramo'nun kafa şutunda, top az farkla üsten auta gitti.

GOL 69. dakikada Trabzonspor, oyuna 1 dakika önce giren Alanzinho ile beraberliği sağladı. Bu dakikada Halil'in pasında ceza alanı sol çaprazında topla buluşan Alanzinho'nun şutunda meşin yuvarlak kaleci Atilla'nın solundan filelerle buluştu: 1-1

74. dakika Serkan'ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Burak'ın kafa vuruşunda, top üsten auta çıktı.

76. dakikada Burak'ın sağ taraftan yerden yaptığı ortada, altı pas içinde uygun durumdaki Halil, kötü bir vuruşla topu üsten auta gönderdi.

GOL 81. dakikada Trabzonspor öne geçti. Colman'ın ara pasında savunmanın müdahale ettiği topu önünde bulan Volkan Şen, kaleci Atilla'nın solundan filelere gönderdi: 2-1

87. dakikada Colman'ın ara pasında ceza alanına giren Burak, kaleci Atilla tarafından düşürülünce karşılaşmanın hakemi Kuddusi Müftüoğlu penaltı noktasını gösterdi. Burak'ın kullandığı penaltı atışında Atilla'nın çeldiği topu savunma elemanları uzaklaştırdı.

90+3. dakikada sağdan ceza alanına giren Eneramo'nun şutunda kaleci Tolga topa sahip oldu.