Aslan'ın bitmeyen çilesi

Video yükleniyor...

Galatasaray'da transferin bitimine kısa süre kala, stoper ve forvet transferi için çalışmalar yoğun bir şekilde sürerken, Malaga'nın Nordin Amrabat'ı satın alma opsiyonuyla kiralamak için resmi teklif yaptığı öğrenildi.

Galatasaray adına görüşmeleri Bülent Tulun yürütürken, Malaga'nın kiralık sözleşmesine Amrabat için 4.5 milyon euro bedelle satın alma opsiyonu maddesi koydurmak istediği, ancak sarı kırmızılıların bu bedeli düşük bularak yukarı çekilmesini talep ettiği belirtildi. Yönetimin, rakamın artırılmaması halinde da satın alma opsiyonu maddesinin kaldırılmasını teklif ettiği ifade edildi.

Teknik direktör Cesare Prandelli'nin, Amrabat'ın takımdan ayrılmasını istemediği, ancak şu an kadroda bulunan 10 yabancıdan hiçbirinin gönderilememesi nedeniyle bu transfere olur verdiği belirtildi. Satın alma opsiyonu konusunun çözümlenmesi halinde bu transferin gerçekleşeceği, Faslı futbolcunun bu konuda sorun çıkarmadığı öğrenildi.

Sarı kırmızılılarda kadroda bulunan yabancılardan Eboue gitmemekte direnirken, Dany'e İspanyol kulübü Granada'nın da aralarında bulunduğu kulüplerden gelen teklifler olduğu, ancak şu ana kadar herhangi bir kulüple anlaşamadığı, Ontivero içinse ciddi bir teklif olmadığı vurgulandı.

Bu arada transfer sezonu kapanmadan mutlaka 1 forvet 1 de stoper almayı planlayan Galatasaray yönetimi bu doğrultuda çalışmalarını büyük bir gizlilikle sürdürüyor. Temasta bulundukları isimleri açıklamaktan özenle kaçınan sarı kırmızılılarda bazı isimlerle yapılan görüşmelerde büyük aşama kaydedildiği ifade edildi.

Uzun süre gündemde olup sonra maliyeti nedeniyle transferinden vazgeçilen Tarık Çamdal içinse yeniden beklemeye geçildi. Sarı kırmızılılar, Eskişehirspor'un fiyat düşürmesini bekliyor ve transfer süresinin son gününe kadar bekleyecek.