Amokachi'nin yeri bambaşka!

Video yükleniyor...

Sivasspor'un yıldız golcüsü Eneramo, STSL Show ekibinden Metin Kapıcıoğlu'na özel açıklamalar yaptı.



26 Kasım 1985 doğumlu Michael Eneramo, 2011 Ocak ayında Sivasspor’a geldiğinde Yiğidolar lige tutunma mücadelesi veriyordu. Kariyerinde ilk kez Afrika dışına çıkan Nijerya’lı belki Türkiye’de çok fazla tanınmıyordu ancak Tunus’un en sükseli takımı Esperans’ın yıldız oyuncularından birisiydi.


“Esperans, Tunus’un en köklü takımlarından birisidir. 25 lig şampiyonluğu ve 2 Afrika Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu var. Taraftar atmosferi de inanılmazdı. Orada lig ve şampiyonlar ligi şampiyonluğu kazandım. Attığım goller ve oynadığım futbol da beni taraftarın sevgilisi yaptı. O coğrafya’da yaşanan problemler benim de Avrupa’ya açılma zamanımın geldiğini gösteriyordu. ”

Eneramo, Tunus’taki performansıyla Nijerya Milli takımına da yükseldi. Ancak kariyeri için Avrupa’yı tercih etti ve Süper Ligin yolunu tuttu. Micheal’a göre Süper Ligin mücadele düzeyi ve kalitesi çok yüksek...


“Türkiye gerçekten çok zorlu ve kaliteli bir futbol atmosferine sahip. Birbirinden önemli oyuncular sürekli Türkiye’ye geliyor. Yakın gelecekte ligin değeri daha da artacaktır. Sivasspor, geçmişte ligin zirvesini kovalamış iyi bir futbol kenti. Buradaki futbol ortamı beni mutlu ediyor. Erman Kılıç, Kamil Grosicki ve Atıf Şeşu gibi çok değerli yıldızlarımız var. Bence şehrin yapısı, takımın da mücadele dozu yüksek bir hal almasını sağlıyor.”

Geride bıraktığı iki sezonda tüm kupalarda 28 gol atan Eneramo, ilk geldiği sezon kaydettiği 3 gol ve Grosicki’yle kurduğu işbirliği sayesinde takımı ligde tuttu. Geçen yıl ise lig ve play off ları toplam 15 golle kapattı.. Eneramo etkili forvetlerin, şampiyonluk adaylarını daha belirginleştirdiğini düşünürken İstanbul takımlarına da açık kapı bırakıyor.


“Süper Lig’de çok önemli golcüler var. Ancak benim en beğendiğim iki oyuncu da Galatasaray’da. Burak Yılmaz ve Umut Bulut. İkisi de harika oyuncular. Fenerbahçe çok kaliteli bir kadroya sahip. Beşiktaş’da güzel futbol oynuyor ancak Benim şampiyonluk adayım Galatasaray. İstanbul mükemmel bir şehir. Bu 3 takımın maçları da bizler için çok heyecanlı oluyor. Neden olmasın bir gün belki ben de İstanbul’da forma giyerim.”

Michael Eneramo’ya ilham veren bir oyuncu var ki onun da yolu Türkiye’den geçmişti. 1994 Dünya Kupasında Nijerya’nın oynadığı futbol herkesin gözünün pasını silmiş, o sempatik takımın en önemli isimlerinden Daniel Amokachi’de 2 yıl sonra Everton’dan Beşiktaş’a gelmişti. Ülkemizde 3 sezon forma giyen Amokachi’nin yeri Eneramo için bambaşka..

“Onunla aynı şehirde doğduk. Benden 13 yaş büyük. Futbola yeni yeni başladığım dönemde ülkemizin yıldızlarından birisiydi. İnsanlar, benim futbolumu Tunus’ta ve ülkemde Amokachi’ye benzettiklerinde büyük gurur duyuyorum. Türkiye’de de önemli hayran kitlesi olduğunu biliyorum. Amokachi ve 1994 jenerasyonu’nun Nijerya’daki insanlar için büyük önemi var. Onlar ülkemizin gururu oldular. ”