''Bursaspor'u Dortmund gibi yapmak istiyorum''

Video yükleniyor...

Bursaspor Dergisinin sorularını yanıtlayan Yeşil Beyazlı kulübün başkanı Ali Ay, Borussia Dortmund gibi bir kulüp yaratmak istediğini söyledi.
 
Başkanlık koltuğunun önemli sorumluluklar olduğunu anlatan Ay, "Dışarıda konuşmak ile içeride olmak çok farklı duygu. Bütün yük sizin omuzlarınızda, gözler üzerinizde." dedi.
 
Başkan Ali Ay, kulübün ekonomik yapısına da değinirken " "Bütün mali tablolar henüz tam olarak çıkmadı. Bana söylenen; eksi 19 Milyon Euro'da olduğumuz. UEFA sadece 5 Milyon Euro'ya kadar tolerans veriyor. Bu da 14 Milyon Euro'luk satış yapmamız lazım demek. Eğer loca ve kombineleri satarsak bu rakamlara yakın bir meblağa ulaşırız. " ifadelerini kullandı.
 
Hamza Hamzaoğlu ile uyumlu bir çalışma içinde olduklarını anlatan Başkan Ay,  " Bir olmak, birlik olmak çok önemli. Kafaların uyuşması çok önemli. Egoların olmaması çok önemli. Ben en iyiyim, en büyüğüm demenin ne kadar yanlış olduğunu herkes gördü. Hocamız özünde çok düzgün ve işini iyi yapan bir insan. Eski yönetimin bize en büyük katkısı Hamza hocadır. İyi ki anlaşmışlar. Keşke daha önce anlaşılsaydı. Beraber başarılara doğru gideceğimizi umuyorum. Kendisi de çok pahalı transferlerden yana değil. Kulüplerin ne durumda olduğunu kendisi de biliyor. Amed Sportif maçındaki sonuç çok üzdü bizi. Çocuklar bu işin ciddiyetinde değillerdi. Kendileri de üzüldü ama iş işten geçmiş oldu. Bir daha tekrar etmeyeceğini umuyoruz" şeklinde konuştu.
 
Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund gibi bir kulüp yapısı kurmayı hayal ettiğini belirten Ali Ay "En büyük hayalim Borussia Dortmund gibi olmak. 80 bin taraftarı sürekli stadı dolduruyor. Yense de yenilse de stat dolu. Öyle bir gün gelsin ki; 45 bin kişilik stadımıza sığmayalım. İnsanlar loca almak için, kombine almak için sıraya girsin. Bizim en önemli eksiğimiz, kadınlar ve çocukların stada gelmemesi. Onları aramıza katmamız lazım. İstanbul'daki veya Avrupa'daki maçlara bakıyorsunuz; Aileler hep beraber gelmişler. Formalarını giymişler, atkılarını takmışlar maç izliyorlar. O stat dolduğunda zaten başarı da arkasından gelecektir." dedi.