Alex'ten derbi yorumu!

Video yükleniyor...

Brezilya'da katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulunan Alex de Souza, Beşiktaş-Galatasaray derbisinde yaşananlar yüzünden Felipe Melo'yu eleştirdi.

Brezilya'da Coritiba forması giyen eski Fenerbahçeli Alex de Souza, içinde 300 oyuncunun bulunduğu ve adı Sağduyu kulübü olan bir organizasyonun liderliğini yaparak futbolcuların haklarını savunuyor.

Brezilya'da ESPN kanalında 4 gazetecinin sorularını yanıtlayan Alex de Souza, Coritiba'nın Internacional ile oynadığı maçta Arjantinli Andres D'alessandro ve Brezilya'nın eski milli stoperi Juan ile maç esnasında konuşurlarken böyle bir oluşuma gitmek için ilk adımı attıklarını açıkladı.

Birliğin amacının Brezilya'da 1 ayı bile bulmayan, futbolcuların sezon öncesi antrenman ve tatil dönemini kısıtlayan takvimin yeniden düzenlenmesini sağlamak olduğunu belirten Alex, Bu hareketin bir başkaldırı değil federasyonla diyalog arayan bir süreç olduğunu belirtti.

ESPN'deki programda Türkiye'yle ilgili açıklamalarda bulunan Alex De Souza, Felipe Melo'nun Beşiktaş derbisindeki agresif hareketlerini eleştirdi.

Melo'nun, Türkiye'de attığı goller sonrası yaptığı hareketler sonrası sevildiğinin altını çizen Alex, "Felipe Melo'nun Olimpiyat Stadı'nda oynanan son derbiden sonra zor bir hayatı olmalı. Oysa ilk geldiğinde gol atmış ve taraftarlar onu yaptığı taklitler için çok sevmişti. Bu güzeldi çünkü Brezilya'lı tavrının bir yansımasıydı. Brezilya'lı tavrı nedir? Herkes tarafından bilindiği gibi neşe kaynağı olmak, Keyif vermek. Palmeiras'lı Gerson bunu Fenerbahçe'de ilk gösteren isim olsa gerek. Galatasaray'da Taffarel oynamış ve idol olmuştu. Daha sonra Türkiye'ye giden Jardel, Capone, Fabio Luciano, Nobre, Edu ve orada bizi temsil eden herkes Brezilya'lı tavrının birer temsilcisi olduk. Felipe Melo sahada çok iyi oynuyor ama saha dışında da öyle olmalı. Seyrettiğim derbide her şeyi altüst etmiş görünüyor. Türkiye'de taraftarlar futboldan oyunun ötesinde bir anlam çıkarıyor. Sorun yaratmamak adına Felipe Melo bu tavırlardan sakınmalı. Daha dikkatli olmalı" ifadelerini kullandı.