Akhisar fırsat tepti

Akhisar fırsat tepti
Ziraat Türkiye Kupası A Grubu'nda Eskişehirspor'la 1-1 berabere kalan Akhisar Belediyespor, yarı final şansını son maça bıraktı.

Eskişehir'de 2-0 mağlup ettiği rakibini Manisa'da ağırlayan Akhisar Belediyespor, 1-0 öne geçtiği müsabakada rakibiyle 1-1 berabere kaldı. Alacağı olası bir galibiyette yarı finale yükselmeyi garantileyecek Akhisar Belediyespor'un, dünkü sonucun ardından kupada devam edip etmeyeceği bir sonraki hafta oynanacak müsabakaların ardından belli olacak. Bugün oynanacak Sivasspor-Bursaspor maçı sonucuna göre 4 takımın da iddialı konuma gelebileceği grupta Akhisar Belediyespor, gelecek hafta deplasmanda Bursaspor'u mağlup etmesi halinde diğer sonuçlara bakılmaksızın tarihinde ilk kez yarı finale yükselecek.

Manisa'nın diğer ekibi Manisaspor 2009-2010 sezonunda kupada yarı finale kadar yükselmişti. İlk maçta deplasmanda Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olan Manisaspor, kendi evinde rakbiyle 1-1 berabere kalmış ve finale çıkamamıştı.

Akhisar Belediyespor'un kupa maçları
Eskişehirspor beraberliğiyle kupada bu sezon 9. maçını geride bırakan Ege temsilcisi bu maçlarda 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet aldı. Bu müsabakalarda 15 gol atan Ege temsilcisi, kalesinde 6 gol gördü. Kenan Özer 4 golle kupadaki en golcü isim olurken, bu oyuncuyu 3 golle Niasse, 2 golle İsmail Konuk ve 1'er golle Ahmet Cebe, Güray Vural, Karl Henz Riedle, Luciano Guaycochea, Mehmet Akyüz ve Uğur Demirok izledi

İkinci yarıda sadece 5 gol attı
Kupada attığı 15 golün 10'unu karşılaşmaların ilk yarılarında kaydeden Akhisar Belediyespor, bu maçların ikinci devrelerinde sadece 5 gol attı. İkinci yarıların ilk 15 dakikalık bölümlerinde hiç gol atamayan Ege temsilcisi müsabakaların son 30 dakikalık bölümünde 5 kez gol sevinci yaşadı.

En çok forma giyenler
Akhisar Belediyespor'da Ahmet Cebe, Kerim Zengin ve Mehmet Akyüz 8'er maçta forma giyerken, lig maçlarında fazla forma şansı bulmayan Ivan Sesar 7 maçta 557 dakika sahada kalarak kupada en fazla forma giyen isim oldu. Ege temsilcisi kupa maçlarında 21 sarı kartla cezalandırılırken, Erkan Taşkıran 3 sarı kartla en fazla kart gören isim oldu.