Ada'ya Timsah çıkarması

Video yükleniyor...

Türk futbolunun prenslerinden, gelecek vaadeden yıldızlarından Enes Ünal artık Manchester City'de. Son yıllarda hem yaptığı transferlerle, hem de Premier Lig'de elde ettiği başarılarla eski günlerine dönen City, Bursaspor'un genç yeteneği milli futbolcumuz Enes Ünal'ı kadrosuna kattı.

1997 doğumlu Enes, kariyerindeki ilk lig maçına 25 Ağustos 2013'te Galatasaray karşısında 16 yaş, 3 ay 15 günlük iken çıkmış ve o maçta attığı golle lig tarihinde gol atan "En Genç Oyuncu" olmuştu.

Christoph Daum tarafından o maçta oynatılan ve Türkiye tarafından da keşfedilen Enes'in bu sezonki en büyük şansıysa Bursaspor'da Şenol Güneş, milli takımda da Fatih Terim'le çalışması oldu. Yeşil-beyazlı formayla ilk 11'de çok fazla şans bulamadığı bu sezonda A milli takım seviyesine ulaşan Enes, fizik ve mantalite anlamında da sınıf atladı.

"Okuduğum bir kitapta, 'Siz kendinize inanın, o zaman herkes de size inanacaktır' diye bir söz vardı. Bence en önemlisi de bu" diyen Enes'in Avrupa Arenası'nda başarılı olacağına. Türkiye'de futbola gönül veren herkes fazlasıyla inanıyor.

Bursaspor altyapısında başlayan kariyer artık Dünyanın en üst seviyesinde devam edecek. Başarılar genç Enes, başarılar Enes Ünal.