Ada'da bir Benjamin Button: Jamie Vardy

Video yükleniyor...

Küçük yaşta Sheffield Wednesday’in altyapısına girdi. 16 yaşına geldiğinde, kulübü tarafından yetersiz bulundu, serbest bırakıldı. Profesyonel futbolcu olma hayalinden o gün vazgeçmişti. Karbon fiber üreten bir fabrikaya işçi olarak girdi, amatör liglerde futbol oynamaya başladı. Ancak formasını giydiği her takımda harikalar yaratınca Leicester City, İngiltere tarihinde amatör liglerden bir futbolcuya ödenen en yüksek ücret rekoru ile 2012’de renklerine bağladı.

Bu film senaryosunu andıran hikayenin kahramanı, Jamie Vardy, 11 gol ile Premier Lig tarihinin üst üste en fazla gol atan futbolcusu oldu.

Elbette Jamie Vardy’nin bu kadar müthiş bir hikayenin kahramanı olacağı pek çok kişinin aklına gelmemişti.

Ancak iki İngiliz taraftar için durum biraz daha karışık…

Jamie Vardy, 2012’de Leicester City’e transfer olduğunda, Jack Nex adında bir twitter kullanıcısı, 18 Mayıs 2012’de şöyle yazmış hesabından “Leicester amatör ligden futbolcu alıyor, tanrım futbol ne hale düştü!”

Aradan epey bir zaman geçti, tarih 29 Kasım 2015; Jamie Vardy’nin gol rekorunu kırdığının ertesi günü…

Jack Nex’in 2012’de attığı bu tweeti vakti zamanında saklayan birilerinin retweet etmesiyle 2,5 yıl önceki mesaj elden ele dolaşmaya başladı ve Jack Nex için oldukça zor bir gece olmuş anlaşılan ki şöyle yazmış:

“Twitter’da bildirimleri kapatmayı başardım sonunda! Bu mesajı silmek zorunda kalmak istemiyorum, onunki gerçek bir başarıdır”

Ancak saklanıp rekorun ardından yeniden akıllara gelen bir mesaj daha vardı…
Tarih, 11 Ocak 2012, Jamie Vardy henüz amatör kümede, onu izleyen bir futbolsever, Sam adlı kullanıcı şöyle yazıyor:
“Jamie Vardy. Bu ismi ve bu mesajı aklınızda tutun”

Şimdi rekorun kahramanı, Jamie Vardy, kendi hayat hikayesinden yola çıkarak yeni yıldızlar bulmak amacıyla amatör kümelerde oynayan futbolcuları geliştirmek amacıyla futbol akademisi kuruyor.
"V 9 AKADEMİ" yeterince şans bulamamış yetenekli gençlere kapı açacak.

Jamie Vardy, amatör kümelerde tüm hayallerinden vazgeçmiş yetenekleri, yeni Jamie Vardy’leri arıyor. Amatörde geçirdiği günlerde, soyunma odalarında ve maç sonlarında, hüzün ve kırıklıklarla anlatılan, “ben bir zamanlar” diye başlayan hikayeleri, Vardy hikayelerine dönüştürmek için…