ABD, 2022 Dünya Kupası biletini nasıl kazandı?

Video yükleniyor...

Amerika Birleşik Devletleri A Milli Futbol Takımı, 2022 Dünya Kupası Elemelerine Final Turu'ndan başladı. Zorlu grupta Kanada, Meksika, Kosta Rika gibi takımlarla mücadele eden ABD, elemelere sıkıntılı başladı.

İlk iki maçında El Salvador ve Kanada ile berabere kalan Berhalter'in öğrencileri, Honduras ve Jamaika engellerini ikinci yarıda bulduğu gollerle geçti. Panama yenilgisi sonrası zirvenin 3 puan gerisine düşen ABD için Kosta Rika ve Meksika maçları final gibi bir havaya büründü. İki maçta da zorlanan ancak kazanmayı başaran Berhalter'ın ekibi yeniden iddialı konuma geldi. 

Elemeler genelinde deplasmanda çok zorlanan ve sadece Honduras'ı yenebilen ABD, iç saha başarısı ile Katar biletini almayı başardı. İç sahada oynanan son 3 maçı farklı kazanıp averaj üstünlüğü yakalayan ABD, son maçta Kosta Rika'ya kaybetse dahi 3. Sırada yer alıp finallere gitmeyi başardı.

ABD adına elemelerde en çok maça çıkan isimlerden biri Bundesliga tecrübesine sahip Tyler Adams olurken 5 golle Pulisic en çok gol atan oyuncu oldu.