2026 Dünya Kupası için flaş iddia!

2026 Dünya Kupası için flaş iddia!
2022 yılında Katar'da düzenlenen ve Arjantin'in kazandığı Dünya Kupası'nın ardından futbolseverler, bir sonraki Dünya Kupası organizasyonunu beklemeye başladı. Kanada, Meksika ve Amerika Birleşik Devletleri'nin ortak organize edeceği Dünya Kupası, 2026 yılında oynanacak. 

The Athletic'te yer alan habere göre FIFA, 2026 Dünya Kupası'nda yeni formatını onaylamaya hazırlanıyor. 

Takım sayısı 48'e çıkacak

İddia edilen bu formata göre Dünya Kupası'na katılan ülke sayısı 32'den 48'e yükseltilecek. Bu takımların 16'sı Avrupa'dan olacak. 

Ülkelerin dörder takımlık ayrılacağı 12 grubun olacağı iddia edilirken, bu grupları ilk 2'de bitirenler ve en iyi 3. olan 8 takımın gruplarda çıkacağı ifade edildi. Haberde, grup maçlarından final mücadelesine kadar toplamda 104 maçın oynanacağı belirtildi. 

"Daha fazla etki yapacağına inanıyorum"

FIFA Küresel Futbol Gelişim Şefi Arsene Wenger, geçmişte yaptığı bir açıklamada konuyla alakalı olarak, "Bu, 16 iyi takım daha bulmamız gerektiği anlamına geliyor. Eğer takımlar ve ülkeler dünya sahnesine çıkmak için daha fazla fırsata sahip olurlarsa, bunun o ülke içinde futbolun gelişimi için daha fazla etki yapacağına inanıyorum." şeklinde konuşmuştu. 

Kimi çevreler ise bu durumun futbolda daha fazla gelişmiş ülkelerin nispeten futbolda daha az gelişmiş ülkelerle oynayacağı maçlarda tek taraflı mücadelelere çıkacağını düşünerek karara karşı duruşunu sürdürüyor.

beinsports.com.tr / Dış Haberler