Galatasaray'da Riekerink sistemi değiştiriyor

Video yükleniyor...

Galatasaray'da Podolski'nin Antalyaspor karşılaşmasında 2 golle dönmesinin ardından Sigthorsson'un da milli aradan sonra  takıma katılacak olması teknik direktör Riekerink'i sistemde değişikliğe itiyor.

Riekerink'in çift forvetli sisteme geçerek Eren'le birlikte Podolski'yi oynatmayı düşündüğü, maçların durumuna göre de sakatlığının tamamen düzelmesinin ardından Sigthorsson'u bu mevkide alternatif olarak kullanacağı öğrenildi.

Bundan sonraki süreçte ağırlıklı olarak 4-4-2 sistemini kullanacak Hollandalı teknik adamın 4-4-2'de Sneijder'i sol kanatta kullanmayı planladığı, bu sezonki performansıyla beğeni toplayan Bruma'yı da diğer kanatta görevlendireceği ifade edildi.

Rakibe ve maçların gidişatına göre sistemde değişiklik yapacak Riekerink'in oyuncularından  özellikle kanatları daha fazla kullanmalarını istediği, Eren'i yüksek yan toplarla daha fazla buluşturarak golcü futbolcunun fizik özelliklerini daha fazla kullanmasına ortam hazırlamayı hedeflediği vurgulandı.

Riekerink'in ayrıca Podolski'yi de Eren'le birlikte kullanarak 2 golcü futbolcunun güçlü fizik yapılarıyla birbirlerine daha fazla pozisyon yaratacaklarını düşündüğü, bu şekilde daha fazla gol pozisyonuna girerek özellikle iç sahadaki maçlarda rakipleri kendi sahasına hapsetmenin hesaplarını yaptığı ifade edildi.

Galatasaray'da 2 günlük izin biterken sarı kırmızılılar Gençlerbirliği maçı hazırlıklarına milli takımlarda bulunan oyunculardan yoksun başladı.


Sarı kırmızılılar Cumartesi günü Levski Sofya'yla bir hazırlık maçı yapacak.
Aşağıdakilerden hangisi ilginizi çekiyor? 

Osmanlıspor - Fenerbahçe maç özeti ve sonucu

Galatasaray - Antalyaspor maç özeti ve sonucu


Aytemiz Alanyaspor - Medipol Başakşehir maç özeti ve sonucu

Kardemir Karabükspor - Trabzonspor maç özeti ve sonucu

Çaykur Rizespor - Beşiktaş maç özeti ve sonucu