Zoru başardı, Roma'yı yaktı!..

Zoru başardı, Roma'yı yaktı!..
Devler Ligi'nde gecenin sonucu merakla beklenen karşılaşması Roma ile Manchester City arasındaydı. Rakibini deplasmanda 2-0 yenen City, zoru başardı ve gruplardan çıkmayı başardı.

Roma Olimpiyat Stadı'nda oynanan ve yaklaşık 70 bin futbolseverin izlediği mücadeleyi, Sırp hakem Milorad Mazic yönetti. Mazic'in yardımcılıklarını Milovan Ristic ve Daibor Djurdjevic yaptı.

Roma, evsahibi olmanın avantajıyla maça rakibini baskı altına alarak başlasa da Manchester City daha sonra oyunda dengeyi kurdu. İki takım da girdikleri pozisyonlardan sonuç alamayınca ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

Karşılaşmanın 60. dakikasında sol kanattan topu taşıyan Manchester Cityli Samir Nasri'nin ceza yayından çektiği şutta top, kaleci Joe Hart'ın sağından direğe çarptı ve ağlarla buluştu: 0-1.

86. dakikada gelişen Manchester City atağında, ceza sahasında topla buluşan Nasri, topu, arkadan gelen takım arkadaşı Pablo Zabaleta'ya çıkardı. Zabaleta, hiç bekletmeden yaptığı vuruşla maçın skoru 2-0'a getirdi.

Kalan sürede başka gol olmadı ve sahadan 2-0 galip ayrılan City, puanını 8'e yükselterek Bayern Münih'ten sonra E Grubu'nda tur atlayan ikinci ekip oldu.

Seyircisi önünde yenilen Roma ise 5 puanla aynı puandaki Rus ekibi CSKA Moskova'nın önünde grubu 3. sırada bitirdi. Bu sonuçla Roma, Avrupa'daki yoluna UEFA Avrupa Ligi'ne devam edecek.