"Onları Allah'a havale ediyorum"

Video yükleniyor...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, 1-1 sona eren Bursaspor maçına ilişkin, ''Maç ilk yarıda bize daha yakındı. İkinci yarıda özellikle 20-25 dakika Bursaspor'a daha yakındı. Sonuçta iki devreyi avantajlı bitiren iki takım puanları paylaştı'' dedi.

Kocaman, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk yarıda oyunun kontrolünü sağlamak açısından daha başarılı olduklarını, yüksek pas yüzdesiyle oynamalarına karşın ikili mücadelelerde aynı başarıyı gösteremediklerini, Bursaspor'un da bu sayede oyunun içinde kaldığını söyledi.

İlk yarıda ikili mücadeledeki başarısızlıkları nedeniyle kalelerinde golü bulduklarını belirten Kocaman, ''Sonra eşitliği sağladık ama çok üretken olduğumuzu söyleyemeyiz. Maç ilk yarıda bize daha yakındı. İkinci yarıda özellikle 20-25 dakika Bursaspor'a daha yakındı. Sonuçta iki devreyi avantajlı bitiren iki takım puanları paylaştı. İki takımın oyunlarına uygun ancak isteklerinin dışında bir sonuç ortaya çıktı ortaya'' diye konuştu.

Kocaman, Sow'un, sakat olduğu yönündeki iddialara rağmen çok iyi bir performans sergilediği yönündeki yorum üzerine, şunları söyledi:

''Futbol çok ağır bir spor. Sakatlık oyuncularla yan yana gidiyor. Uzun süre futbol oynadım ve çok sakatlık geçirdim. Bu, işin doğasında var. Yarın ne olacağını bilemiyoruz. Sow ile ilgili söylentilere saçmalık demek istemiyorum ama diz boyu saçmalık. İnanın cevap vermek ve konuşmak istemiyorum. İnsanlar görsünler. Bir şey konuşmanın anlamı yok.''

Bir gazetecinin, ''Camiada, 'Alex ve Kocamancılar ayrımı' var. Bir kısım da sizin başarısız olmanızı istiyor, bu konudaki yorumunuz nedir?'' sorusu üzerine Kocaman, şöyle konuştu:

''Beni tanıyanlar bu tür polemiklerde asla ve asla yer almak istemeyeceğimi bilir. Tam tersi sorunlar, problemler varsa çözme için çaba harcayan biriyim. Ama nasıl tanıtıldım, nasıl gösterildim? Bunu değiştirmek için büyük bir çaba sarf etmeyeceğim. Kulübüm adına, takımım adına doğru olduğunu düşündüğüm şeyleri yapacağım.

Sivasspor maçı öncesi soyunma odasında futbolcularımdan böyle bir durumun içinde yer aldığım için özür diledim. Hiç istemediğim şeyler ancak bir gerçek var ki bu tür olaylarla karşı karşıyayız. Bir şekilde üstesinden gelmeye çalışacağız. İş yapacağız, sonuçta iyi olur inşallah. Söylemek doğru mu bilmiyorum ama takımla özdeşleşmiş, takımı seven insanlardan performansımı beğenmeyenler vardır ve bu, çok doğal. Onlar merak etmesinler, zamanı gelince burada bir dakika bile kalmayacağım. Diğer azınlıklara gelince Allah'a havale etmekten başka bir şey gelmiyor elimden''

Maçta kendi kalesine gol atan Bekir İrtegün ise Türkiye liginin en zor deplasmanlarından birine geldiklerini belirtti.

Bursaspor karşısına eksik bir kadroyla çıktıklarını dile getiren Bekir, ''Biz futbolcular olarak kendi aramızda konuştuk. Çok kaliteli oyuncular eksik ama onların yerine oynayacakların da gerekli mücadeleyi koyacağına inandık. İyi bir takıma karşı oynadık'' dedi.

Hasan Ali Kaldırım da maçın orta alan mücadelesi şeklinde geçtiğini kaydetti.