Zlatan'ı bile geride bıraktı!

Video yükleniyor...

Milan’a gidecek, yoksa Türkiye’ye mi gelecek? Bonservisi ne kadar olacak, kim kaç para teklif edecek… Avrupa’da yaz transfer sezonunun en çok konuşulan isimlerinden biri Zlatan İbrahimoviç ve Paris’ten ayrılıp ayrılmayacağı söylentileri oldu.
 
Avrupa medyası Zlatan ile uğraşırken, aynı adreste bir başka transfer bombası patladı; Arjantnli Angel di Maria, Paris Saint Germain’e transfer oldu.
 
En fazla bonservis bedeli ödenen futbolcu rekorunu Zlatan İbrahimoviç’in elinden alan Angel di Maria’nın Real Madrid ve Manchester United’dan sonraki durağı Paris Saint Germain oldu. Fransa devinin kadrosunda artık iki bonservis rekortmeni bulunuyor.
 
Hiperaktif bir çocuk olarak ailesini bezdirip de doktor tavsiyesi üzerine “enerjisini atar” diyerek 3 yaşında futbola başlayan Angel di Maria’nın bu alternatif tedavi yöntemi, dar gelirli ebeveynleri için biraz pahalı bir uğraş olsa da artık vazgeçmek için çok geçti. 4 yaşındayken kuşku bırakmayacak yeteneği keşfedilmişti. 
 
20 yaşına geldiğinde Maradona onun için, “geleceğin süper starı” diyordu. 

Avrupa’ya Benfica ile giriş yaptı. 25 Milyon Euro bonservis bedeli ile gittiği Real Madrid’de yıldızlaştı ve Manchester United’a tüm zamanların en yüksek 5. bonservis bedeli 59,7 milyon sterlin karşılığında ve İngiltere rekoru ile imza attı.
 
Luis Van Gaal’in Manchester United’ından ayrılma sinyallerini yaz başında veren Di Maria, 63 milyon Euro bonservis karşılığında Paris’in Eyfel kulesinin gölgesine bıraktı kendisini…

10 yılda 4 kulüp tarafından toplam 171 milyon Euro bonservis bedeli ödenen Angel di Maria, 169 milyon euro’da kalan yeni takım arkadaşı Zlatan İbrahimoviç’i yalnızca 2 milyon ile geride bıraktı.
 
Paris’te taraftarların coşkuyla karşıladığı Arjantinli yıldız, gözleri bir kez daha Fransa’ya çevirdi. Avrupa’nın en ışıltı başkentlerinden Paris, sezon boyunca bu ışıkları Parc des Princes’te toplayacak.