"Zekice bir stratejimiz vardı"

Video yükleniyor...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Konya maçının ardından yaptığı açıklamada iyi bir takıma karşı iyi bir oyunla sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldıklarını belirterek, kupada finale kalmak istediklerini söyledi.

Torku Konyaspor karşısında elde edilen 3-0’lık galibiyetin ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Vitor Pereira, lig maçı ile bu maçı karşılaştırdı. Pereira, “Diğer karşılaşmanın detaylarına bakarsak, o karşılaşmada daha çok topa sahip olduğumuzu, rakip yarı alanda daha fazla oynadığımızı,  ofansif anlamda daha fazla hücum eden taraf görüntüsü sergiledik. Ama Konyaspor’a karşı nasıl oynamanız gerektiğini bilmeli ve iyi şekilde belirlemelisiniz. Stratejik anlamda daha zeki bir görüntü sergilediğimizi düşünüyorum. İyi bir takıma karşı 3 gol bulduk. Konyaspor çok iyi organize olan bir takım. Zorlu bir atmosfer vardı ama önemli bir sonuç aldık. Tur bitmiş değil, ikinci maç bizim sahamızda. Finale kalmak istiyoruz” dedi.

Maç içinde Volkan Şen ile Alper Potuk’un yerini değiştirmesi ile ilgili de Portekizli çalıştırıcı, “Burada onu yapmamızın en önemli sebebi; rakibimizin sağ bek pozisyonunda oynayan oyuncusu, son derece ofansif bir isim. Hücumda etkili olabilen bir oyuncu. Maç önü konuşmamızda da kanatları savunmanın bizim için önemine değinmiştik. Volkan Şen o dakikalarda istediklerimi taktik anlamda tam yapamıyordu. Bu nedenle bu değişikliği yapmayı uygun buldum. Alper’le Volkan Şen’in kanatlarını değiştirdim. Sonucunu da aldık” yorumunda bulundu.

Lig maçında Konyaspor karşısında alınan mağlubiyetle ilgili de Vitor Pereira, “Lig maçından sonra da aslında bu konuyla ilgili görüşümü belirtmiştim. Kesinlikle o maçtan aldığımız sonuç adil bir sonuç değildi. Bence biz o akşam kaybetmeyi hak etmemiştik. Maç 1-1’ken 2-1’e getirecek fırsatlar yakaladık ama pozisyonları değerlendiremedik, son vuruşları istediğimiz gibi yapamadık. Maçın son dakikalarında da kalemizde gol gördük. Aslında golü gördüğümüz dakikalarda Konyaspor bizi kontrol etmeye ve maçı kaybetmemeye uğraşıyordu ve bunları yapmaya çalıştıkları dakikalarda bir de gol buldular ve maçı kazandılar. Tabii ki o maçı da kazanalım isterdim. O maçı kötü oynadığımız için kaybetmedik ama o akşam futbol bizim kazanmamızı istemedi” şeklinde konuştu.