Zafere uçuran sihirli sözcükler!

Zafere uçuran sihirli sözcükler!
E KUİP Stadı'nda destan yazan Beşiktaş'ın Hollanda'daki ilk zaferinin arkasında önemli bir motivasyon yatıyor.

Gerek maç öncesinde gerek maç sırasında Bilic çarpıcı sözleri ile oyuncu grubunu maça hazırlarken geçen sezonki bazı karşılaşmaların klipleri de ateşleyici rol oynadı. Hırvat teknik adam, gerek taktiği gerekse mental çalışmaları ile 2-1'lik galibiyette önemli rol oynadı. İşte Bilic'in takım ve oyunculara verdiği mesajlar:

VARAN 1

BEŞİKTAŞ GİBİ OYNAYIN
Bilic, oyunculara 2'şer, 3'er sözcüklerle özel motivasyon uyguladı. Takıma "Beşiktaş gibi oynayın" talimatı verirken oyunculara da birer birer isimleriyle taktik uyguladı. Mustafa Pektemek'e, "Sen büyük golcüsün. Mustafa Pektemek gibi oyna" Bilic, Serdar Kurtuluş'a "Sen bu maçın adamı olacaksın, hiç ürkme, korkma" dedi. Yine Atiba'ya "Geçen sezonki Atiba gibi ol" diye talimat veren Hırvat teknik adam, diğer oyunculara da isimleri ile hitap edin motive etti.

VARAN 2


KANLI KLİP GÖRÜNTÜLERİ
Bilic'in motivasyon konusunda en büyük atağı geçen sezonki emek verilen maçların görüntüleri idi. Mustafa Pektemek, Cenk Gönen gibi oyuncuların sakatlandıkları kanlı görüntülerle bir çok maçtaki galibiyet sonrası yaşanan üçlü görüntüleri oyunculara izlettirildi. Yine G.Saray ve F.Bahçe deplasmanlarında oynanan hırslı futbol ve enstantaneler takıma hatırlatıldı. Bilic böylece oyuncuların içindeki gizli gücü ortaya çıkardı.

VARAN 3

FORMAYI TAŞIMAK EMEK İSTER
Takıma Vodafone Arena reklamını da izleten Beşiktaş teknik heyeti, "Zafer emek ister" vurgusu yaptı. Malzemeci Süreyya'nın forma tanıtımında büyük yankı uyandıran reklamdaki "Bu formayı taşımak emek ister" sözleri de oyuncu grubuna izletildi. Böylece bütün takım hem psikolojik anlamda zafere inandırıldı hem de taktik olarak gerekli tüm bilgiler Bilic tarafından oyunculara anlatıldı. Gecenin sonunda da 2-1'lik zafer geldi.

Kaynak: Akşam