Yunanistan'dan G.Saray'a uzanan bir hikaye

Video yükleniyor...

Hamza Hamzaoğlu, 5 Ocak 1970'te Yunanistan'da Türk nüfusunun en yoğun olduğu Batı Trakya şehri Gümülcine'de dünyaya geldi. Hamzaoğlu ailesinin Gümülcine'den Türkiye'ye uzanan hayat hikayesi aslında diğer Türklerinkinden farklı değildi. 
 
7 yaşındaki Hamza Hamzaoğlu ailesiyle birlikte gece yarısı Türkiye topraklarıyla tanıştı ve ilk gördüğü Türk kenti İzmir oldu. 
 
İzmirspor formasıyla futbolla tanışır ve altyapı yıllarındaki futboluyla gözdoldurur Hamza Hamzaoğlu. Nüfus kağıdının olmaması nedeniyle lisansı yaşıtlarına göre daha geç çıkar... 
 
21 yaşına geldiğinde ise Galatasaray'a transfer olur. Ve Türk futbolunun unutulmaz orta sahalarından birinin kariyeri başlamış olur. Sarı - Kırmızılı takımdaki istikrarlı futboluyla A Milli Takım'da da boy gösterir. Hamza Hamzaoğlu, 1992-1993 ve 1993-1994 sezonlarında Galatasaray ile şampiyonluk yaşar, 1993'te de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı havaya kaldırır.
 
1996 yılında İstanbulsporlu olur Hamza Hamzaoğlu... 4 yıl İstanbulspor'da top koşturan Hamzaoğlu, 2000'de 2. Lig ekibi Siirt Jetpaspor'la Süper Lig'e adım atar. Yimpaş Yozgatspor, Konyaspor ve Beylerbeyi duraklarının ardından Hamza Hamzaoğlu, kramponlarını çıkarır.
 
Hamza Hamzaoğlu'nun kulübedeki kariyerine İstanbulspor teknik direktörü Saffet Susiç'in yardımcılığıyla başlar. Konyaspor, Çaykur Rizespor ve Ankaraspor'a Saffet Susiç'le birlikte gider. Hamzaoğlu, İlk teknik direktörlük deneyimini ise Malatyaspor'da gerçekleştirir. 
 
Eyüpspor ve Denizlispor'u çalıştırdıktan sonra, 2010-2011 sezonunun sonlarında Akhisar Belediyespor'da göreve başlayan Hamza Hamzaoğlu, Ege temsilcisinde elde ettiği başarılarla adından çokça söz ettirir. 2011-2012 sezonunda Akhisar Belediyespor'u şampiyon yapan Hamza Hamzaoğlu, Ege'nin ekibini ilk kez Spor Toto Süper Lig'e yükseltir. Akhisar Belediyespor ilk sezonunda ligde kalmayı başarır. İkinci sezonunda ise daha zorlu bir ekiptir artık Akhisar Belediyespor, Trabzonspor, Galatasaray ile Fenerbahçe'yi sahasında yener, Beşiktaş'la ise berabere kalır. 
 
Ligin en mütevazi kadrolarından biriyle böylesine önemli sonuçlar alan Hamza Hamzaoğlu, Fatih Terim'in milli takımın başına geçmesiyle birlikte tecrübeli teknik adamın yardımcılığına getirilir. Ve yaptığı sürprizlerle milyonları peşinden sürükleyen meşin yuvarlak onu bu kez büyük başarılara imza attığı Sarı-Kırmızılı yeniden buluşturur. 
 
Adını Galatasaray'la duyuran Hamza Hamzoğlu Florya'ya teknik direktör olarak geri döner..