Yönetim için cenaze namazı (!)

Yönetim için cenaze namazı (!)
PTT 1. Lig ekiplerinden Samsunspor'un taraftarları, kulüp yönetim kuruluna tepki olarak, temsili cenaze namazı kıldı.

Taraftarlar, Samsunspor Yönetim Kurulu'nu istifaya davet etmek için İstiklal Caddesi'nde toplanırlarken, burada temsili olarak yönetimin kurulunu kırmızı-beyazlı bir tabutun içine koyup, cenaze namazı kıldılar.

Üzerine cübbe geçiren bir taraftar, "Samsunspor yönetimine hakkınızı helal ediyor musunuz?" diye sordu ve taraftarlar hep bir ağızdan, "hayır" yanıtını verdi.

Ardından yürüyüşe geçen taraftarlar, geniş güvenlik önlemleri altında yaklaşık 2 kilometre kat ederek Samsunspor Nuri Asan Tesislerine ulaştı. Kulüp idari binası önünde siyah çelenk ile birlikte temsili tabutu bırakan taraftarlar, "yönetim istifa" sloganları atıp, ardından sessiz bir şekilde dağıtıldı.

Taraftar grupları adına açıklama yapan Cüneyt Şenkal, Samsunspor Yönetim Kurulu'nun göreve geldiği günden itibaren yaptığı her faaliyetle tüm şehrin eleştirilerine hedef olduğunu ifade etti.

Yönetim kurulunun takımın geleceğine zarar verecek ve telafisi olmayacak sonuçlar doğuracak şekilde kararlar aldığını öne süren Şenkal, şunları dile getirdi:

"Kulüp personeli olan 74 kişiye ve futbolculara aylardır para ödenmemektedir. Takımın yıldız isimlerinden Aminu Umar, futbol piyasası için komik sayılabilecek, 30 bin dolar maaşının zamanında ödenmemesi sebebiyle serbest kalmıştır. Futbolcu kardeşlerimiz, kiralarını dahi ödeyemeyerek tükenme noktasına gelmiştir. Tüm bunlara rağmen, bu zamana kadar onurlu bir mücadele ortaya koyarak, karakter sahibi olduklarını kanıtlamışlardır. Aylardır gereken maddi gücü bulamayan yönetim kurulu, yönetim için yeni oluşumlar varken, kulübün menfaatlerini ve geleceğini hiçe sayıp, sadece şahsi hesap ve çıkarları sebebiyle istifa etmemektedirler."